Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata

  • Autor: Urszula Tatur
  • 10 lip 2017 10:46
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata
Azjatyckie spring rolls
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata
Wyrusz w kulinarną podróż dookoła świata

Podziwianie zabytków, poznawanie języków, nowych ludzi, czy zwyczajny odpoczynek - powodów, dla których podróżujemy jest wiele. Jednym z nich jest też smakowanie nieznanych dotąd regionalnych przysmaków i lokalnych trunków. Okazuje się, że można odbyć prawdziwą, kulinarną podróż dookoła świata bez wychodzenia z domu.

REKLAMA

Kulinarny świat na wyciągnięcie widelca

Choć nazwy wielu arabskich, azjatyckich, czy śródziemnomorskich potraw, które znajdziemy na platformie brzmią bardzo egzotycznie, nie oznacza to, że ich przygotowanie musi być trudne. Dzięki funkcji gotowania z ustawieniami urządzenie samo, krok po kroku, przeprowadzi nas przez wszystkie etapy gotowania. Dodatkowo, dzięki najnowszemu dodatkowi Cook-Key®, Thermomix® za pomocą sieci WiFi połączy się z platformą Cookidoo®, a wszystkie przepisy i sposób ich przygotowania zostaną wyświetlone bezpośrednio na ekranie urządzenia, temperatura i czas gotowania zostaną ustawione automatycznie. To pozwoli w maksymalnym stopniu odtworzyć prawdziwe, regionalne smaki znane z dalekich podróży.

Platforma Cookidoo® umożliwia przeglądanie i wybór przepisów z różnych stron świata. Możliwości platformy można wypróbować, korzystając z bezpłatnego, 30-dniowego abonamentu. Po tym czasie, każdy będzie mógł wyruszyć w dalszą, kulinarną podróż z urządzeniem Thermomix®. To za sprawą abonamentu Cookidoo®, dzięki któremu za 139 zł otrzymamy nieograniczony dostęp do kulinarnych inspiracji z najdalszych zakątków świata na 12 miesięcy.
WEGETARIAŃSKIE CHOP SUEY
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
· 100 g grzybów, suszonych
· 400 g wody, wrzącej
· 20 g oleju sezamowego
· 20 g oleju ryżowego
· 150 g cebuli, pokrojonej w piórka
· 200 g marchewki, pokrojonej w słupki (3 cm x 3 mm)
· 120 g pora, pokrojonego w 3 mm półplastry
· 100 g pędów bambusa, odsączonych z zalewy
· 130 g kiełków soi, świeżych
· 25 g sosu sojowego
· 1 szczypta soli
· 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
· ½ łyżeczki przyprawy chińskiej 5 smaków
· 1 łyżka ziaren sezamu (opcjonalnie)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 Na pokrywie naczynia miksującego postawić miskę, odważyć do niej grzyby i wrzącą wodę, odstawić do namoczenia na 15 min.
2 Do naczynia miksującego wlać olej sezamowy, olej ryżowy, dodać cebulę, marchewkę i pora, dusić 10 min/120°C/ /obr. . Grzyby odsączyć przez koszyczek.
3 Dodać namoczone grzyby, pędy bambusa, kiełki soi, sos sojowy, sól, pieprz i przyprawę 5 smaków, dusić 8 min/120°C/ /obr. 1.
4 Wegetariańskie chop suey posypać sezamem, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX®
1 Grzyby umieścić w misce, dodać wrzącą wodę, odstawić do namoczenia na 15 min.
2 Do garnka wlać olej sezamowy, olej ryżowy, dodać cebulę, marchewkę i pora, dusić pod przykryciem ok. 15 min. Grzyby odsączyć przez sito.
3 Dodać namoczone grzyby, pędy bambusa, kiełki soi, sos sojowy, sól, pieprz i przyprawę 5 smaków, dusić pod przykryciem przez ok. 15 min.
4 Wegetariańskie chop suey posypać sezamem, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA