Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Wigilijny karp z ziołami

  • Autor: Urszula Tatur
  • 18 gru 2017 12:43
Wigilijny karp z ziołami
Wigilijny karp z ziołami

Czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole? Oczywiście karpia! Smażony, w galarecie, faszerowany – sposobów w jaki możemy go przygotować jest od groma. Robert Muzyczka z Dworu Korona Karkonoszy poleca wersję smażoną, koniecznie na klarowanym maśle. Podkreśli ono delikatny smak ryby, a wraz z dodatkiem świeżych ziół stworzy danie w iście świątecznym wydaniu.

REKLAMA

Wigilijny karp z ziołami
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

- wypatroszony karp ok. 1,3kg 1szt.
- sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
- ulubione świeże zioła (rozmaryn, tymianek, majeranek, natka pietruszki itp.)
- masło klarowane

Wykonanie:

Karpia doprawić solą i pieprzem. Do brzucha włożyć kilka gałązek ulubionych ziół
i odstawić do lodówki na kilka godzin. Tak przygotowanego karpia smażyć bardzo powoli na klarowanym maśle z obu stron. Wyciągnąć zioła dopiero gdy karp będzie gotowy.

Smacznego!

Rada: By pozbyć się zapachu mułu należy obłożyć rybę plastrami cebuli i kawałkami czosnku na noc.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA