Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Warzywna sałatka FIT

  • Autor: Urszula Tatur
  • 22 gru 2018 10:22
Warzywna sałatka FIT
MPM
Warzywna sałatka FIT
Warzywna sałatka FIT
Warzywna sałatka FIT

Tradycyjne potrawy nie zawsze są odzwierciedleniem zdrowej diety. Dlatego warto w takich przepisach zastosować lżejsze dodatki. W tym przypadku proponujemy do świątecznej sałatki jarzynowej dodać fit majonez z kalafiora.

REKLAMA

Warzywna sałatka FIT

Składniki (4–6 porcji):
⁃ 3 większe marchewki
- 3 średnie ziemniaki
- 3 średnie ogórki kiszone
⁃ 2 większe pietruszki
- 1 średnia cebula
- 2 jajka
- 3/4 puszki groszku
⁃ 1/4 dużego selera
⁃ musztarda
⁃ sól, pieprz

Wykonanie:
1. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki gotujemy, ale nie do miękkości. Studzimy, obieramy.
3. Warzywa kroimy przy pomocy robota kuchennego MPM MR-05.
6. Pokrojoną drobno cebulę dodajemy do warzyw.
7. Jajka, ugotowane na twardo, kroimy i także dodajemy do pozostałych składników.
8. Na koniec dodajemy majonez kalafiorowy (przepis poniżej), groszek i delikatnie mieszamy, doprawiamy do smaku.

Majonez kalafiorowy
Składniki:
⁃ mały ugotowany kalafior
- 2 łyżki oleju
⁃ 1 łyżka musztardy (ostrość według uznania)
⁃ 1–2 łyżki erytrolu (lub jeśli nie używasz, to 1 łyżka cukru)
⁃ 1–2 łyżki octu winnego
- 1 żółtko
⁃ 1 łyżeczka soli

Wykonanie:
1. Ugotowany, ostudzony kalafior wkładamy do miski robota MPM MR-05.
2. Dodajemy: musztardę, żółtko, słodzik, ocet, sól i olej.
3. Miksujemy na gładki krem.
4. Sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy. Ponownie miksujemy.
5. Majonez możemy przechowywać w lodówce w słoiku do 7 dni.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA