REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Szybki tort orzechowy – w sam raz na jesień

  • Autor: Urszula Tatur
  • 05 paź 2016 08:19
Szybki tort orzechowy – w sam raz na jesień
Fot. Dan Cake

Jesień to taka pora roku, podczas której leniwe popołudnia najlepiej spędzalibyśmy pod ciepłym kocem, z filiżanką gorącej, rozgrzewającej herbaty i najlepiej czymś słodkim, co poprawi nam nastrój i pomoże zwalczyć pierwsze oznaki jesiennej chandry. Orzechowy torcik z masą kajmakową na gotowych spodach, który przygotujemy w mgnieniu oka sprawdzi się tu idealnie!

REKLAMA

Składniki:
masa kajmakowa 1 puszka
śmietanka 36% 250 g.
serek mascarpone 250 g.
brązowy cukier 100 g.
ulubione orzechy 250 g.
czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake) 1 opakowanie (3 sztuki)
sok połowy cytryny
pół szklanki wody

Przygotowanie:
Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier. Całość miksujemy aż składniki dokładnie się połączą. Orzechy rozkruszamy. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej połowy dodajemy potłuczone orzechy. Sok cytrynowy mieszamy z wodą i delikatnie nasączamy roztworem spody tortowe od Dan Cake. Pierwszy spód wykładamy na paterę. Na jego wierzchu rozprowadzamy masę z serka mascarpone z orzechami. nakładamy drugi, nasączony spód i przekładamy go masa kajmakową. Nakładamy trzeci spód. Na całości ciasta rozprowadzamy masę z serka mascarpone. Ozdabiamy orzechami oraz masą kajmakową.

Smacznego!


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA