Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę

  • Autor: Urszula Tatur
  • 15 paź 2017 16:29
Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę
Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami

W jesienne, deszczowe dni każdy z nas, na swój sposób stara się dodać sobie energii i poprawić nastrój. Jedni piją pobudzającą kawę, inni stawiają na aktywność fizyczną, jeszcze inni pozwalają sobie na chwilę przyjemności ze słodkimi przekąskami. Niech dla wszystkich deserową inspiracją będzie szybki torcik z kremem cynamonowym i orzechami, który poleca Robert Muzyczka – szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Do jego przygotowania wystarczy kilka minut i… zwykły słoik! Ten szybki „poprawiacz” nastroju zabierzmy ze sobą do pracy czy szkoły. Chwila słodkości w szarej codzienności gwarantowana.

REKLAMA

Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę

 Składniki na 2 porcje:
• gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
• serek mascarpone – 150 g
• śmietanka 36% - 150 g
• cukier puder – 40 g
• cynamon – 2 łyżeczki
• wanilia – ½ laski
• orzechy włoskie – 50 g
• ozdobne słoiczki – 2 sztuki

Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

Smacznego!

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA