REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę

  • Autor: Urszula Tatur
  • 15 paź 2017 16:29
Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę
Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami

W jesienne, deszczowe dni każdy z nas, na swój sposób stara się dodać sobie energii i poprawić nastrój. Jedni piją pobudzającą kawę, inni stawiają na aktywność fizyczną, jeszcze inni pozwalają sobie na chwilę przyjemności ze słodkimi przekąskami. Niech dla wszystkich deserową inspiracją będzie szybki torcik z kremem cynamonowym i orzechami, który poleca Robert Muzyczka – szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Do jego przygotowania wystarczy kilka minut i… zwykły słoik! Ten szybki „poprawiacz” nastroju zabierzmy ze sobą do pracy czy szkoły. Chwila słodkości w szarej codzienności gwarantowana.

REKLAMA

Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę

 Składniki na 2 porcje:
• gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
• serek mascarpone – 150 g
• śmietanka 36% - 150 g
• cukier puder – 40 g
• cynamon – 2 łyżeczki
• wanilia – ½ laski
• orzechy włoskie – 50 g
• ozdobne słoiczki – 2 sztuki

Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.

Smacznego!

Przepis poleca szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA