Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Sylwestrowy dip z awokado i miętą

  • Autor: Urszula Tatur
  • 29 gru 2017 11:44
Sylwestrowy dip z awokado i miętą
Sylwestrowy dip z awokado i miętą

Planujesz przygotowanie szybkich i prostych przekąsek na sylwestrową domówkę i szukasz do nich dodatków? Sprawdzony patent to prosty dip, który w połączeniu np. z nachosami stworzy duet, w sam raz na karnawałowe party. Wypróbuj przepis na ekspresowy dip z awokado oraz miętową nutą i zaserwuj swoim gościom menu w meksykańskim stylu!

REKLAMA

Sylwestrowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów!
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

• Porcja: 1 miseczka
• Czas: ok 15 minut
• Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
- dojrzale awokado 2 szt.
- Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
- świeża mięta 2 gałązki
- sól, pieprz i cukier do smaku

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.
Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera.

 



REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA