REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Sylwestrowy dip z awokado i miętą

  • Autor: Urszula Tatur
  • 29 gru 2017 11:44
Sylwestrowy dip z awokado i miętą
Sylwestrowy dip z awokado i miętą

Planujesz przygotowanie szybkich i prostych przekąsek na sylwestrową domówkę i szukasz do nich dodatków? Sprawdzony patent to prosty dip, który w połączeniu np. z nachosami stworzy duet, w sam raz na karnawałowe party. Wypróbuj przepis na ekspresowy dip z awokado oraz miętową nutą i zaserwuj swoim gościom menu w meksykańskim stylu!

REKLAMA

Sylwestrowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów!
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

• Porcja: 1 miseczka
• Czas: ok 15 minut
• Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
- dojrzale awokado 2 szt.
- Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
- sok z cytryny 1 łyżka
- świeża mięta 2 gałązki
- sól, pieprz i cukier do smaku

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.
Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera.

 



REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA