Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Świąteczne śniadanie z pyszną kawą

  • Autor: Urszula Tatur
  • 05 gru 2016 21:21
Świąteczne śniadanie z pyszną kawą
Nespresso

Zapiekana jaglana z kawą Variations Apfelstrudel.

REKLAMA

Składniki:
• 1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej
• 1 łyżeczka cynamonu
• 1/2 łyżeczki imbiru
• szczypta soli
• 2 łyżki siemienia lnianego
• 1,5 szklanki pokrojonych w niewielką kostkę jabłek (ok. 2 jabłka)
• pół szklanki startego jabłka (mniej więcej połowa jabłka)
• 1/2 szklanki migdałów
• 1 łyżka wiórek kokosowych
• 2 jajka
• 2 szklanki mleka
• 1/2 szklanki syropu z agawy lub miodu
• olej kokosowy do posmarowania formy

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 175°C.
2. W misce zmieszaj kaszę jaglaną, cynamon, imbir, sól oraz siemię lniane.
3. Wysmaruj niewielką formę do pieczenia olejem kokosowym. Po czym przełóż do niej zawartość miski.
4. Ułóż na wierzchu pokrojone i starte jabłka, posyp je orzechami oraz wiórkami kokosowymi.
5. Osobno w misce zmieszaj mleko, jajka oraz syrop z agawy (uzyskasz mleczną masę).
6. Polej przygotowaną zawartość naczynia do pieczenia mleczną masą, po czym za pomocą łyżki wymieszaj dokładnie, tak by masa dostała się pomiędzy warstwę z kaszą, a jabłka z orzechami i wiórkami – dzięki temu całość nie będzie sucha.
7. Piecz całość ok. 1 godziny.
8. Podawaj z jogurtem greckim, plasterkami jabłka oraz szczyptą cynamonu.

Zharmonizowana kawa:
Variations Apfelstrudel od Nespresso – to kawa przywodząca na myśl strudel z jabłkami (Apfelstrudel) powstała z połączenia zrównoważonej, pełnej w smaku kawy Livanto oraz bogatych aromatów pieczonych jabłek i cynamonu. Podana w wersji latte idealnie komponuje się ze słodkawą, owocową zapiekanką z kaszy jaglanej.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA