Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Sprawdź, jak grillować smacznie i zdrowo!

  • Autor: ut
  • 04 maj 2019 11:48
Sprawdź, jak grillować smacznie i zdrowo!
Sprawdź, jak grillować smacznie i zdrowo!
Sprawdź, jak grillować smacznie i zdrowo!
Sprawdź, jak grillować smacznie i zdrowo!
Sprawdź, jak grillować smacznie i zdrowo!
REKLAMA

Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką
• karkówka w marynacie „Super Grill” ZM Pekpol
• 300 g zielonej fasolki szparagowej
• 3 plastry boczku ZM Pekpol
• kilka gałązek rozmarynu

Przygotowanie:
Na plastrach karkówki ułożyć gałązki rozmarynu. Mięso upiec na grillu. Fasolkę przez chwilę parzyć we wrzątku, następnie owinąć plastrem boczku, ułożyć na tacce do grillowania i upiec na ruszcie.

Kiełbasa z salsą paprykową
Składniki:
 1 opakowanie Kiełbasy Ostrołęckiej ZM Pekpol
 salsa paprykowa:
-3 świeże papryki w różnych kolorach
- 2 średnie cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2-3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki cebulki marynowanej
- 100 ml wody
- 100 ml keczupu pikantnego
- 2 łyżki oleju
- płatki chill
- sól
- cukier

JAK PRZYGOTOWAĆ:
Na patelni podsmażyć kiełbasę, aż się zarumieni. Następnie paprykę i cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać czosnek pokrojony w plasterki, ogórki konserwowe pokrojone w cząstki i marynowaną cebulkę. Całość podlać wodą i chwilę poddusić. Dodać keczup, płatki chilli, sól i cukier do smaku. Salsę doprowadzić do wrzenia, a następnie ostudzić. Podawać razem z podsmażoną kiełbasą.

Grillowana kiszka ziemniaczana ze szparagami i bakłażanem
SKŁADNIKI:
 Kiszka ziemniaczana ZM Pekpol
 szparagi
 krążki białej cebuli
 bakłażan
JAK PRZYGOTOWAĆ:
Kiszkę ziemniaczaną grillujemy na tacce do grillowania. Przed pieczeniem kiszkę powinniśmy nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby w trakcie pieczenia nie popękało jelito. Co jakiś czas powinniśmy delikatnie ją obracać. Następnie dodajemy krążki cebuli, plastry bakłażana i szparagi. Całość grillujemy aż się przyrumieni.

REKLAMA



Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA