Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Soczysty smak pełni lata

  • Autor: Urszula Tatur
  • 10 sie 2018 10:46
Soczysty smak pełni lata
Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami
Soczysty smak pełni lata

Już niebawem na krzewach dojrzeją pierwsze jeżyny. Smakowitych sposobów na wykorzystanie tych słodkich i cierpkich zarazem owoców jest wiele. A co gdyby połączyć je z wytrawnymi tostami? Zapiekane kromki z serem przepełnią się smakiem pełni lata, jeśli w formie ich uzupełniania podamy kilka soczystych owoców jeżyny.

REKLAMA

Tosty z miodem, serem Podlaskim i jeżynami
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
• 6 kromek chleba pszenno-żytniego
• 6 plasterków sera Podlaskiego MSM Mońki
• 6 łyżeczek miodu
• świeże jeżyny
• kilka gałązek rozmarynu


Przygotowanie:
Kromki chleba przekroić na pół i zapiec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Na gorące tosty położyć po plasterku sera żółtego. Następnie polać miodem i przykryć drugim tostem. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu i jeżynami.
Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA