Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Sezon na włoskie smaki - Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio

  • Autor: Urszula Tatur
  • 10 sie 2017 13:42
Sezon na włoskie smaki - Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio
Ole!
Sezon na włoskie smaki - Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio
Sezon na włoskie smaki - Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio

Pełnia lata to ulubiona pora miłośników południowej Italii. Prażące słońce oraz wakacyjne oferty last minute pozwalają nam poczuć prawdziwy włoski klimat na własnej skórze, a w pełni dojrzałe warzywa aż proszą się o wykorzystanie w tradycyjnych włoskich przepisach.
Pastena – pasta z suszonych pomidorów, to kwintesencja wszystkiego, co kojarzy się
z Włochami; poniżej prezentujemy dwa niezawodne sposoby jak to wykorzystać.

REKLAMA

Pizza
Nie ma chyba bardziej włoskiej potrawy niż uwielbiana przez miliony tradycyjna pizza! Jak wiadomo, żadna nie obejdzie się bez co najmniej dwóch składników: pomidorów i sera. W świetle tej prostej prawdy Pastena z serem corregio wydaje się idealnym dodatkiem. Piekąc pizzę samodzielnie
w domu, możemy użyć Pasteny zamiast tradycyjnego ketchupu i położyć niewielką jej ilość bezpośrednio między chrupkie drożdżowe ciasto, a wierzchnią warstwę pizzy. Oczywiście Pastena może być także potraktowana jako dodatkowy sos, do gotowej już pizzy, również kupnej, według uznania.

Panini
Chociaż podstawowym składnikiem włoskiej kanapki Panini jest ciabatta, przekąska ta nie może obejść się bez aromatycznych dodatków. Listek bazylii, oliwka, plasterek kuszącej wędliny
lub ryby – wszystkie składniki odnajdą się doskonale w towarzystwie Pasteny z serem corregio. Kuchnia włoska jest prosta i w tym właśnie tkwi jej siła. Dzięki aromatycznej pomidorowej Pastenie, każda kanapka może zamienić się w oryginalne włoskie Panini, a przy odrobinie fantazji możemy wyczarować przystawkę rodem z upalnej Toskanii. Dysponując niewielkim zasobem czasu, warto podgrzać naszą ciabattę w piekarniku. Na gorącym i chrupiącym pieczywie Pastena z serem corregio jeszcze lepiej uwalnia całe bogactwo swojego pomidorowego aromatu.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA