REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Sekret wielkanocnych przysmaków

  • Autor: Urszula Tatur
  • 30 marz 2017 19:51
Sekret wielkanocnych przysmaków
fot. Villeroy&Boch
Sekret wielkanocnych przysmaków
Sekret wielkanocnych przysmaków
Sekret wielkanocnych przysmaków
Sekret wielkanocnych przysmaków

Na wielkanocnym stole, obok tradycyjnych potraw jajecznych oraz mięsnych, nie może zabraknąć słodkich przysmaków. Wśród produktów marki BackMit znajdziemy Tarte Orzechy włoskie, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Migdały oraz Mak mielony, które pomogą przygotować ciasta i desery wprost urzekające smakiem.

REKLAMA

Siła maku

Mak, poza wyjątkowym smakiem, zawiera także mnóstwo dobroczynnych składników.
W trakcie wielkanocnego ucztowania najlepiej sprawdzi się jako składnik ciast – makowca, sernika z masą makową, a także drożdżowych bułeczek. Mak mielony marki BackMit jest gotowy do użycia zaraz po otwarciu, co pozwala uniknąć dodatkowej pracy oraz bałaganu w kuchni.


Orzechowe smakołyki

Tarte orzechy włoskie, laskowe oraz migdały to idealne składniki nadzienia do wielkanocnych wypieków. Możemy przyrządzić na ich podstawie kremy oraz masy, którymi przełożymy np. mazurka lub wypełnimy rogaliki. Zmielonymi orzechami możemy też posypać mus czekoladowy lub lody nadając, im w ten sposób, oryginalnego posmaku. Orzechy BackMit są dokładnie starte na drobny miał, dzięki czemu nie wymagają dodatkowej obróbki. Ich naturalny smak oraz wysokogatunkowość stanowią gwarancję pysznych wypieków o wyjątkowym aromacie.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA