Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Ryż brązowy smażony z warzywami

  • Autor: ut
  • 27 lut 2019 19:19
Ryż brązowy smażony z warzywami
Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami

Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami to doskonały pomysł na pożywny, wegetariański obiad, który nie tylko świetnie smakuje, ale też dostarcza wartościowych składników odżywczych.

REKLAMA

Składniki:

· 200g ryżu brązowego marki Britta

· 1 cytryna

· 2 marchewki

· 1 cebula

· 1 ząbek czosnku

· 4 łyżki oleju

· 300g zielonego groszku

· 2 łyżki siekanych migdałów

· 4 łyżki tartego sera (parmezan, gouda)

· świeżo mielony biały pieprz

Wykonanie:

Ugotować ryż wg przepisu podanego na opakowaniu z dodatkiem startej skórki z cytryny. Marchew pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W woku rozgrzać olej, stale mieszając podsmażyć na nim cebulę i ryż. Dodać czosnek, marchewkę i groszek, na koniec domieszać migdały, ser. Doprawić danie solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA