REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Robienie porządków – łatwiejsze w przestronnej kuchni

  • Autor: Urszula Tatur
  • 01 lut 2017 15:28
Robienie porządków – łatwiejsze w przestronnej kuchni
Hotpoint

W pierwszych miesiącach nowego roku nierzadko planujemy porządki całego domu, a przy tym duży nacisk kładziemy na kuchnię. Zatem, jakie sprzęty warto wybrać, aby sprzątanie w kuchni było szybkie, proste i skuteczne? Dużym udogodnieniem jest „schowanie” naszych sprzętów AGD w meblach – eksperci marki Hotpoint wskazują zalety kuchennej zabudowy.

REKLAMA

Jeśli zależy nam na systematycznym i efektywnym utrzymaniu czystości w kuchni, najlepszym udogodnieniem może okazać się zabudowa. Dzięki niej zwiększa się przestrzeń w kuchni, a tym samym zmniejsza się powierzchnia, która ulega zabrudzeniu podczas codziennego gotowania. Przy takim rozwiązaniu ekspozycję naszego sprzętu AGD ogranicza się do frontu urządzenia. Obecnie w tzw. „zabudowę” możemy wmontować każdy kuchenny sprzęt AGD. Tendencje zakupowe konsumentów wykazują również, że ten sposób projektowania swojej kuchni jest coraz popularniejszy. Jak wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie marki Hotpoint aż 75% osób, które planują remont kuchni, zamierza kupić sprzęt AGD do zabudowy .
Odpowiedzią na tę potrzebę jest najnowsza linia wzornicza do zabudowy marki Hotpoint. Można ją skomponować w nowoczesnej kolorystyce – „kawa” bądź „piasek pustyni” – lub w bardziej klasycznym stylu: czerni i bieli. Nowoczesne wzornictwo i design to nie jedyna jej zaleta. Marka Hotpoint stworzyła nową linię urządzeń z myślą o indywidualnych potrzebach swoich klientów. Dzięki temu, wybierając dowolne produkty z gamy (piekarniki, piekarniki parowe, kuchenki mikrofalowe, ekspres do kawy, lodówki, zamrażarki i zmywarki), można tworzyć sety, które estetycznie ze sobą współgrają, tworząc harmonijną całość.
Podstawa nowego zestawu
Pierwszym elementem, który wybieramy podczas kompletowania sprzętu do zabudowy do naszej kuchni jest zazwyczaj płyta – w zależności od naszych preferencji możemy wybrać płytę indukcyjną lub gazową. Zarówno pierwsza, jak i druga jest przystosowana do szybkiego i wygodnego czyszczenia.
Płyta gazowa Hotpoint 641 DD /HA oferuje wygodną i efektowną szklaną powierzchnię. To nie tylko zabieg estetyczny, który kontrastem podkreśla czarne, żeliwne ruszty – ale pomaga również w utrzymaniu porządku wokół palników. Szklana powierzchnia jest łatwa do wyczyszczenia i nie wymaga jakiegokolwiek demontażu przy całym procesie. W modelu Hotpoint KIA 641 B B, czyli płycie indukcyjnej z najnowszej kolekcji, również spotkamy się ze szklaną powierzchnią. Co ważne, producent wykorzystuje wysokiej jakości szkła firmy Schott Ceran, które cechują się brakiem domieszek metali ciężkich (arsenu i antymonu).
Wielofunkcyjny piekarnik
Kolejnym elementem zabudowy, o który warto zadbać jest piekarnik. Konstrukcja modelu FI7 861 SH HA marki Hotpoint pozwala na dowolne wkomponowanie urządzenia w kuchenną zabudowę, „na widoku” zostawiając jedynie drzwiczki frontowe. Nie bez powodu producent wykorzystał w nich Soft Closing, czyli system łagodnego, płynnego zamykania oraz otwierania drzwiczek. Wbrew pozorom ma to istotny wpływ na zachowanie ich czystości. Opór drzwiczek mógłby wymagać od nas użycia większej siły, a nawet prób otwierania piekarnika za pomocą niekonwencjonalnych metod. Już częstsze dotykanie szyby w czasie gotowania może zostawić na niej ślady dłoni. Na szczęście Soft Closing pozbawia nas tych delikatnych, acz zauważalnych zabrudzeń.
OKap!
Gdy kompletujemy sprzęt do zabudowy, priorytetowo traktując aspekt utrzymania czystości, powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na wybór okapu (w przypadku linii Hotpoint model HHBS 6.7F LT). To urządzenie spełni niejako funkcję prewencyjną – nie tylko wychwyci zapachy wytwarzane w czasie gotowania, ale przede wszystkim pochłonie parę z drobinami tłuszczu, a tym samym nie pozwoli im osadzić się na naszych ścianach i meblach. Dzięki obecnym w urządzeniu filtrom – zarówno węglowym, jak i przeciwtłuszczowym, zapewnimy sobie komfort pracy w kuchni bez względu na spędzony tam czas i charakter przygotowywanych dań.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA