Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Pyszne, pachnące wanilią bezglutenowe brownie z bakaliami na expressowo

  • Autor: Urszula Tatur
  • 31 sie 2018 13:40
Pyszne, pachnące wanilią bezglutenowe brownie z bakaliami na expressowo
Pyszne, pachnące wanilią bezglutenowe brownie z bakaliami na expressowo

Szybki przepis na pyszne ciasto przyda się każdemu. To bezglutenowe brownie gotowe jest niemalże w pół godziny, a do tego nie wymaga skomplikowanych składników i sprzętu.

REKLAMA

Szybko się piecze i wychodzi naprawdę pyszne, pachnące, wilgotne i mięciutkie – takie jak powinno być brownie. Można je swobodnie modyfikować wzbogacając np. siekanymi bakaliami, skórką pomarańczową czy czekoladową polewą, jednak bez dodatków także smakuje wspaniale.

SKŁADNIKI
1 szklanka cukru trzcinowego lub zwykłego
3 łyżki kakao
½ kostki masła
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 szklanka bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3 Pauly
2 jajka
Kilka kropel ekstraktu waniliowego lub aromatu
Dowolnie ulubione bakalie

PRZYGOTOWANIE
Wszystkie suche składniki (mąka, cukier, kakao i proszek do pieczenia) wymieszać w misce. Dodać jaja i rozpuszczone masło. Całość dokładnie wymieszać na gładką masę. Przygotować naczynie żaroodporne lub blaszkę smarując ją dokładnie tłuszczem i przelać do niej gotową masę. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika i piec ok 20 – 25 minut.


Porada: ciasto można wzbogacić siekanymi bakaliami mieszając je z ciastem przed pieczeniem, lub po upieczeniu i wystudzeniu ciasta przystroić z wierzchu bakaliami i polewą czekoladową




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA