Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Przygotuj śniadanie z sercem – sprawdź prosty przepis na udane Walentynki

  • Autor: ut
  • 13 lut 2019 13:22
Przygotuj śniadanie z sercem – sprawdź prosty przepis na udane Walentynki
Przygotuj śniadanie z sercem – sprawdź prosty przepis na udane Walentynki
Przygotuj śniadanie z sercem – sprawdź prosty przepis na udane Walentynki
Przygotuj śniadanie z sercem – sprawdź prosty przepis na udane Walentynki
Przygotuj śniadanie z sercem – sprawdź prosty przepis na udane Walentynki

Walentynki kojarzą nam się głównie z romantyczną kolacją we dwoje. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby Dzień Zakochanych świętować już od rana. Jak? Zaskocz ukochaną osobę i podaj jej wyjątkowe śniadanie do łóżka. Nieważne, że nie jesteś mistrzem kuchni niczym Jamie Oliver, wystarczy że zainspirujesz się naszymi przepisami i dorzucisz szczyptę miłości, a na pewno wyczarujesz coś pysznego.

REKLAMA

Tak podane śniadanie sprawi, że Twoja druga połówka poczuje się naprawdę wyjątkowo. Aby posiłek różnił się od tych serwowanych każdego dnia, możesz przygotować go z motywem przewodnim, np. wycinając poszczególne składniki w kształcie serduszka. – Świetnym pomysłem będzie np. nietypowa kanapka w kształcie serca. Najlepiej na razowym pieczywie, z dobrej jakości chudą wędliną z dodatkiem warzyw – pomidora lub czerwonej papryki. Sprawdzą się też specjalne „Paryżankowe serduszka” – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.
Sprawdź nasze przepisy na romantyczne śniadanie!
Jajka z szynką Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol w cieście francuskim

Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 jajek
- 10 dkg szynki Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
- 6 pomidorków koktajlowych
- pęczek szczypiorku
- wędzona słodka papryka
- 10 dkg sera żółtego
- sól morska gruboziarnista
- sałata do dekoracji

Jak przygotować:
Z ciasta francuskiego wykrój szklanką kółka i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie na muffinki. Na każdym kółku ułóż plasterki szynki i sera i przyprósz wędzoną papryką. Wybij po jednym jajku do każdego otworu formy, posyp solą i udekoruj połówkami pomidorków. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 min. Podawaj na sałacie, posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Walentynkowe śniadanie w stylu angielskim: jajko sadzone z kiełbaskami w kształcie serca, tostami i świeżymi warzywami
Składniki:
- 2 parówki Paryżanki klasyczne ZM Pekpol
- 2 jajka
- masło
- 4 kromki chleba tostowego
- świeże warzywa: sałata, pomidorki koktajlowe, ogórki

Jak przygotować:
Na patelni rozpuść masło, ostrożnie wbij jajka, zmniejsz ogień i smaż do czasu aż białka się zetną, a żółtka będą gęstnieć. Z „Paryżanek” zdejmij folię, a następnie odetnij ich końce po skosie. Zepnij je ze sobą wykałaczką, stykając obciętymi końcami – otrzymasz małe serduszko. Następnie podsmaż je delikatnie na patelni. Ułóż na talerzu razem z jajkiem i podpieczonymi kromkami chleba tostowego.
Paryżankowe serduszka
-2 parówki „Paryżanki” klasyczne ZM Pekpol
- 2 jajka
- szczypiorek
Jak przygotować:
Z „Paryżanek” zdejmij folię, przetnij je na pół, tak aby po odgięciu na zewnątrz utworzyć kształt serca. Końce parówek połącz wykałaczką i ułóż na rozgrzanej patelni. Do lekko podsmażonych serduszek wbij jajka i smaż tak długo, aż się setną. Całość możesz posypać świeżym szczypiorkiem.
Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA