REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Pomysł na majówkę. Grillowane papryki z pikantnym farszem

  • Autor: Urszula Tatur
  • 01 maj 2017 11:55
Pomysł na majówkę. Grillowane papryki z pikantnym farszem
Grillowane papryki z pikantnym farszem

Choć swą formą przypominają nieco tradycyjne gołąbki, to faszerowane papryki, dla odmiany, można serwować zarówno z sałatkami, ryżem, jak również aromatycznym i prostym dipem, przygotowanym z natki pietruszki, koperku, szczypiorku i kilku łyżek kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego.

REKLAMA

Grillowane papryki z pikantnym farszem

Składniki:
- 3 świeże papryki kolorowe
- 600 g mielonej baraniny (można zastąpić innym mięsem, np.: wieprzowo-wołowym)
- 1,5 łyżeczki płatków chili
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
- sól do smaku

Wykonanie:
Paprykę umyć, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Ser żółty zetrzeć na tarce, na grubych oczkach i połowę wymieszać z mięsem. Dodać również posiekany rozmaryn, płatki chili, sól do smaku i całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem luźno (nie ubijając) wypełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem i grillować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Podawać z bagietką pszenną.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA