Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Polska książka kulinarna w gronie najlepszych na świecie

  • Autor: Urszula Tatur
  • 02 cze 2017 13:52
Polska książka kulinarna w gronie najlepszych na świecie
Dobry smak Nagroda Gourmand Cookbook

Książka „Dobry smak na każdym poziomie” z przepisami na Thermomix® otrzymała nagrodę w najważniejszym, międzynarodowym konkursie literatury kulinarnej – Gourmand World Cookbook Awards. W kategorii „Korporacyjna książka kucharska” wyprzedziła wiele innych pozycji z całego świata i uplasowała się na trzecim miejscu. Laureatem I miejsca w kategorii „Wydawca Roku” została firma Vorwerk, producent urządzenia Thermomix®.

REKLAMA

Kulinarne Oskary
Wręczenie nagród w każdej edycji konkursu staje się jednym z najgłośniejszych wydarzeń w branży kulinarnej – miejscem spotkań cenionych autorów, szefów kuchni, dziennikarzy i wybitnych specjalistów z całego świata. Stąd też Gourmand World Cookbook Awards nazywane są przez krytyków „kulinarnym Oskarem”. Podczas tegorocznej, uroczystej gali w Yantai w Chinach, książka kucharska z Polski rywalizowała w ścisłym finale z dziewięcioma innymi, m.in. z Tajlandii, Stanów Zjednoczonych, Singapuru czy Filipin. Prestiżowe wyróżnienie potwierdza wyjątkowy charakter publikacji, która w innowacyjny sposób przedstawia inspiracje kulinarne na co dzień i na specjalne okazje.

Czwarty wymiar gotowania
Bazując na książce „Dobry smak na każdym poziomie” można w wygodny sposób wykorzystać wszystkie funkcje urządzenia Thermomix®. Dzięki jego wszechstronności możliwe jest jednoczesne przygotowywanie potraw na czterech poziomach urządzenia. Połączenie funkcjonalności naczynia miksującego i przystawki Varoma pozwala w krótkim czasie przyrządzić np. dwudaniowy obiad i deser. Książka zawiera 72 przepisy poukładane w proste kategorie, m.in. przystawki, sałatki, zupy, dania główne i wypieki. W zakładce „Pełne menu” znajdują się propozycje przygotowania kilku dań podczas jednego cyklu gotowania, np. „Zupy z dyni piżmowej, ryby z ryżem i warzywami oraz owoców z kruszonką”. Zaletą książki jest również to, że łączy przepisy zarówno z kuchni polskiej, jak i tradycyjne smaki z całego świata.

Cyfrowy świat Thermomix®
Doceniona przez międzynarodowe jury polska książka dostępna jest również w wersji cyfrowej – poprzez wygodną platformę z przepisami na Thermomix - Cookidoo® (www.cookidoo.pl). Dzięki niej każdy z użytkowników urządzenia może w prosty i szybki sposób dodawać przepisy do ulubionych, ustalać menu tygodniowe, tworzyć własne listy przepisów oraz listy zakupów. Aktywowanie dodatku Cook-Key® pozwala zsynchronizować platformę z samym urządzeniem za pomocą bezprzewodowego Internetu. Oznacza to, że wszystkie przepisy z książki „Dobry smak na każdym poziomie”, podobnie jak z innych kolekcji, można wypróbować gotując tradycyjnie lub z wykorzystaniem funkcji gotowania z ustawieniami – za pomocą wyświetlanych na ekranie urządzenia instrukcji, krok po kroku.

Polscy kreatorzy smaku docenieni
Poza książką z przepisami na Thermomix® wyróżnienia w konkursie Gourmand World Cookbook Awards odebrali również autorzy trzech innych pozycji z Polski. Publikacja „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści” autorstwa znanych kucharzy – Pawła Suwały i Aleksandra Barona oraz ich przyjaciół znalazła się na trzecim miejscu w kategorii „Chef”. Wydana w kilku językach książka „Polish Culinary Paths” Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek została nagrodzona w dwóch kategoriach: „Diplomatic Gastronomy” oraz „Eastern Europe”. Z kolei książka „Ślimaka kulinarna podróż” zgarnęła główną wygraną w kategorii Meat („Mięso”).




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA