Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

  • Autor: Urszula Tatur
  • 20 lut 2017 09:39
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Jak można sprawić przyjemność bliskiej osobie? Samodzielnie stworzony wystawny obiad z pewnością sprosta zadaniu i zostanie doceniony. Przygotuj pyszne Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego i celebruj codzienne spotkania przy stole z najbliższymi.

REKLAMA

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Składniki:
- polędwica wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g
- Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry
- pstrąg świeży 2 szt.
- rozmaryn świeży 2-3 gałązki
- sól, pieprz czarny do smaku
- masło 100g
- czosnek 3-4 ząbki
- natka pietruszki 2-3 gałązki

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C
Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

Smacznego!


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA