REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

  • Autor: Urszula Tatur
  • 20 lut 2017 09:39
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego
Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Jak można sprawić przyjemność bliskiej osobie? Samodzielnie stworzony wystawny obiad z pewnością sprosta zadaniu i zostanie doceniony. Przygotuj pyszne Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego i celebruj codzienne spotkania przy stole z najbliższymi.

REKLAMA

Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego

Składniki:
- polędwica wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa) 400g
- Karczek Dojrzewający firmy Gzella 4 długie plastry
- pstrąg świeży 2 szt.
- rozmaryn świeży 2-3 gałązki
- sól, pieprz czarny do smaku
- masło 100g
- czosnek 3-4 ząbki
- natka pietruszki 2-3 gałązki

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C
Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.

Smacznego!


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA