Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Pasta Tahini

  • Autor: Urszula Tatur
  • 27 sie 2018 19:54
Pasta Tahini
Pasta Tahini

Tradycyjna pasta Tahini na bazie sezamu i oleju gwarantuje urozmaicenie i dopełnienie posiłku, a jej samodzielne przygotowanie nie zajmie dużo czasu! Ten nieodłączny składnik hummusu możemy przechowywać w lodówce i stosować także jako dodatek do mięs, sosów, czy letnich sałatek.

REKLAMA

Składniki

· 200 g sezamu białego

· 3–4 łyżki oleju Rapso

· szczypta soli

 

Wykonanie

1.Sezam prażymy na dużej patelni, cały czas mieszając i doprowadzając do lekkiego zbrązowienia (zbyt ciemny sezam staje się gorzki).

2.Uprażony sezam studzimy. Przesypujemy do misy malaksera (o dużej mocy) i blendujemy, stopniowo dodając olej, do uzyskania odpowiadającej nam gęstości.

3. Na koniec solimy do smaku, przekładamy do szczelnego pojemnika. Tahini można przechowywać w lodówce do miesiąca czasu

Olej marki Rapso:

Pojemność: 0, 75 ml

Cena brutto: 13,99 zł




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA