Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Paluszki warzywne z dipem oliwkowym - przekąska idealna na majówkę

  • Autor: Urszula Tatur
  • 01 maj 2018 09:42
Paluszki warzywne z dipem oliwkowym - przekąska idealna na majówkę
Piątnica

Wiosenny piknik w plenerze, rodzinne przyjęcie w przydomowym ogrodzie czy tradycyjne grillowanie nie mogą obejść się bez małych przekąsek. Jednak zamiast chipsów i słodyczy – warto postawić na lekkie i zdrowe smakołyki. Proste i szybkie do przyrządzenia paluszki warzywne z aksamitnym dipem oliwkowym to idealna propozycja przekąski, która z pewnością zachwyci gości, nie tylko tych dbających o linię.

REKLAMA

Paluszki warzywne z dipem oliwkowym
Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Czas przygotowania: ok. 15 min
Liczba porcji: 1 porcja
Poziom trudności: Bardzo łatwy
Składniki:

zielone oliwki - ½ szklanki
oliwa z oliwek – 2 łyżki
świeża bazylia – ½ pęczka
czosnek – 1 ząbek
śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100ml
sól, pieprz do smaku
marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia

Wykonanie:

Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać oliwę, posiekaną bazylię
i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA