REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Oliwa z oliwek Extra Vergine – przez żołądek do serca

  • Autor: Urszula Tatur
  • 31 sty 2017 09:01
Oliwa z oliwek Extra Vergine – przez żołądek do serca
Olitalia

Świadomość naturalnego bogactwa oliwy z oliwek w korzystne składniki odżywcze i walory smakowe zakorzeniona jest głęboko w historii naszego kontynentu, a zwłaszcza regionu śródziemnomorskiego. Występującemu tam klimatowi zawdzięczamy najwyższej jakości oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia od Olitalia – najszerzej dystrybuowanej na świecie marki oliwy z oliwek.

REKLAMA

Zdrowa dieta śródziemnomorska

Oliwa z oliwek extra vergine wydobywa bogactwo smaku nawet z najprostszych składników. Dlatego najczęściej wybieraną przez włoskich szefów kuchni jest Oliwa z oliwek Extra Vergine od Olitalia. Jej wyjątkowo przyjemny aromat z delikatną nutą owoców oraz lekko pikantny smak doskonale podkreślają charakter przygotowywanych potraw: sałatek, świeżych warzyw, pieczywa oraz dań z makaronem.

To właśnie ze względu na tak powszechne stosowanie oliwy extra vergine w zamian tłuszczy zwierzęcych, dieta śródziemnomorska postrzegana jest za korzystną dla zdrowia.

Oliwa extra vergine Olitalia dystrybuowana jest w przyjaznych dla środowiska butelkach z ciemnego szkła (chroniącego oliwę przed światłem) w trzech pojemnościach: 250ml, 500 ml i 750 ml. Umożliwia to jej praktyczne zastosowanie w zależności od potrzeb. Dla polskich miłośników łagodniejszych smaków Olitalia przygotowała również bardziej harmonijną wersję Oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia Olitalia Delikatna.



REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA