Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Nie ma grilla bez dobrego sosu

  • Autor: ut
  • 25 kwi 2019 12:31
Nie ma grilla bez dobrego sosu
Materiały Mosso
Nie ma grilla bez dobrego sosu
Nie ma grilla bez dobrego sosu

W powietrzu czuć już wiosnę, a to nic innego, jak początek sezonu grillowego. Długie wieczory w towarzystwie przyjaciół i oczywiście niebanalnych potraw z grilla. Masz ochotę w tym roku zapewnić znajomym prawdziwą ucztę smaków? Mamy dla Ciebie propozycje, które z pewnością spotkają się z uznaniem gości.

REKLAMA

Kanapka z grillowanym boczkiem
Nie ma nic tak prostego, a zarazem lubianego przez wszystkich jak kanapka. A co gdyby ją wpleść w menu grillowe? Przygotowanie tej potrawy nie zajmie Ci więcej niż pół godziny. Zacznij od przygotowania warzyw i dodatków, takich jak papryka, sałata, rukola, ser żółty (ostateczny wybór należy do Ciebie). Następnie przejdź do grillowania boczku, tak aby z obu stron uzyskał piękny złoty kolor. W międzyczasie podpiekaj delikatnie kromki chleba. Złóż wszystkie składniki w wyborną kanapkę i dodaj ulubiony sos – strzałem w dziesiątkę będzie Sos Burgerowy od Mosso z dużą zawartością ogórka konserwowego.

Pieczarki i pomidory z farszem
Na przygotowanie tej pysznej przekąski będziesz potrzebować około 40 minut. Na początek przekrój pomidory na pół i wydrąż z nich miąższ. Następnie wykonaj podobny zabieg na pieczarkach, uważając, by ich nie przekroić, a jedynie usunąć nóżki. Środki wypełnij farszem z pokrojonych krewetek i sera pleśniowego. Pieczarki i pomidory ułóż na tacce do grilla, przykryj folią aluminiową i grilluj ok. 20 minut na wolnym ogniu. Dla podbicia smaku użyj wyrazistego Sosu Czosnkowego Mosso. Do dekoracji możesz użyć listków bazylii.

Smak Himalajów
A gdyby tak zaskoczyć gości i zamiast bezpośrednio na ruszcie, grillować potrawy na płycie solnej? Blat z soli himalajskiej ma predyspozycje do przerodzenia się w prawdziwy hit najbliższego sezonu. Możesz go stosować na dwa sposoby. Pierwszy to położenie płyty solnej na ruszcie, a następnie umieszczenie na niej potraw do grillowania. Drugą, znacznie bardziej widowiskową metodą jest rozgrzanie blatu solnego na ruszcie, a następnie położenie go na stole. Pamiętaj aby użyć podstawki. W ten sposób zapewnimy gościom dodatkową atrakcję, polegającą na samodzielnym nakładaniu warzyw i mięs na rozgrzaną, solną płytę. W związku z tym, że kamień bardzo dobrze trzyma temperaturę, nie trzeba się martwić o potrzebę częstego nagrzewania. Dużą zaletą tej techniki jest to, że potraw nie musimy dodatkowo solić, a do naszego jedzenia przedostają się cenne mikroelementy. Ponadto nasze potrawy będą bardziej aromatyczne i nie przesuszone. Jest to świetny pretekst do poznawania nowych smaków. Pomocne w tym będą nowe produkty z oferty grillowej Mosso, w wygodnych, plastikowych opakowaniach, dzięki czemu bez obaw możesz je zabrać ze sobą w każde warunki.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA