Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Natura, zdrowie i smak!

  • Autor: Urszula Tatur
  • 26 lut 2019 16:38
Natura, zdrowie i smak!
Natura, zdrowie i smak!
Natura, zdrowie i smak!
Natura, zdrowie i smak!
Natura, zdrowie i smak!

Świadomość wpływu diety na nasze zdrowie i samopoczucie nieustannie rośnie. Wybieramy te produkty, które dają gwarancję nie tylko doskonałego smaku, ale też są bezpieczne i dostarczają cennych, niezbędnych składników.

REKLAMA

Zdrowa i wygodna – dieta idealna!
Nie każdy wie, iż słowo „dieta”, wywodzące się z języka greckiego, miało znaczenie odmienne niż to rozpowszechnione dzisiaj. „Dieta” początkowo oznaczała po prostu „styl życia”. Daleka była więc od obecnego rozumienia tego słowa, w którym dietę łączy się z licznymi i często nieprzyjemnymi ograniczeniami w codziennym menu.
Nasz sposób myślenia o jedzeniu jednak się zmienia – wracając symbolicznie do pierwotnej definicji diety. Chcemy żyć zdrowo – i jest to nasz wybór. Sięgamy po produkty, które są dla nas najlepsze. Czytamy etykiety. Wiemy, których składników unikać, a które są szczególnie cenne.
Co jeszcze jest ważne? Wygoda! Gdy plan każdego dnia mamy wypełniony po brzegi rozmaitymi aktywnościami, z pomocą przychodzą nam gotowe rozwiązania – świeże i naturalne produkty, po które możemy sięgnąć w dowolnym momencie.

Unikalna technologia
Soki zachowujące większość właściwości użytych warzyw i owoców, bezpośrednio gotowe do spożycia, gdy tylko masz na nie ochotę… Czy to możliwe? Teraz tak! Victoria Cymes - jako pierwszy w Polsce producent soków, wprowadziła technologię utrwalania HPP (z ang. High Pressure Processing).

Dlaczego ta technologia jest tak wyjątkowa?
Dostępne na rynku soki różnią się między sobą sposobem produkcji, utrwalania, a przez to wartościami odżywczymi. Wiele z nich powstaje z koncentratów, czyli soki najpierw są poddawane skoncentrowaniu, a następnie rozcieńczane z wodą i rozlewane w opakowania. Soki NFC (nie z koncentratu) i soki zagęszczone najczęściej podlegają pasteryzacji – która zapewnia bezpieczeństwo produktom, ale skutkuje również pozbawieniem części właściwości odżywczych, zmianą smaku, zapachu i barwy. Oczywiście można wyciskać lub tłoczyć sok samodzielnie – jednak wymaga to i odpowiedniego sprzętu, i czasu.

 

Victoria Cymes wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, jako pionier wprowadziła na rynek soki utrwalane w technologii HPP. Metoda ta umożliwia utrzymanie cennych składników odżywczych, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa produktu i jego dłuższej trwałości.

Czym jest proces utrwalania w tej technologii?
Jest to innowacyjny proces, który pozwala na wydłużenie terminu przydatności do spożycia soku, nawet do 2 miesięcy. Metoda HPP to nietermiczna obróbka żywności pod bardzo wysokim ciśnieniem (6000 atmosfer). Metoda HPP polega na zadziałaniu wymaganego ciśnienia na butelki z sokiem. Cały proces produkcji soków utrwalanych techniką HPP od przechowywania surowca, po jego tłoczenie, rozlew, utrwalanie pod wysokim ciśnieniem, magazynowanie i dystrybucję zachodzi w kontrolowanej temperaturze chłodniczej. W porównaniu z tradycyjną pasteryzacją, technika HPP nie powoduje istotnej utraty składników bioaktywnych zawartych w warzywach i owocach, a jakość sensoryczna utrwalonych w ten sposób produktów jest zbliżona do produktów świeżych.

Świetny smak
Soki, które Victoria Cymes utrwala w technologii HPP, to doskonały smak. Powstają ze starannie wyselekcjonowanych warzyw i owoców cenionych na całym świecie, spośród których tylko te spełniające najwyższe normy trafiają do dalszego etapu produkcji. Victoria Cymes stworzyła trzy wyjątkowe kompozycje smakowe o inspirujących nazwach. #SUKCES – to połączenie soku tłoczonego ze świeżych jabłek z ananasem, truskawką i limonką – soczyste orzeźwienie, które pomoże w realizacji wszystkich celów. #SZCZĘŚCIE – to jabłko z dodatkiem mango oraz marchwi - naturalna słodycz radości i pomarańczowy kolor. #PASJA – zielona energia, która dodaje witalności w każdym momencie dnia – jabłko z dodatkiem ogórka, selera naciowego i naci pietruszki.

Tłoczone na zimno soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP, to najlepszy wybór dla wszystkich, którzy poszukują zdrowych, bezpiecznych, smacznych i wygodnych produktów, wzbogacających codzienną dietę.

Pamiętaj, aby soków Victoria Cymes szukać w lodówce!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA