REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni

  • Autor: Urszula Tatur
  • 16 maj 2017 09:50
Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni
Muffinowe cukinie

Cukinia – bogate źródło cennych witamin, warzywo lekkostrawne i przede wszystkim bardzo smaczne. Możemy przyrządzać ją na wiele sposobów, ale najlepiej smakuje w wersji na ciepło. Skoro tyle z w niej dobrego udajmy się do kuchni i przyrządźmy pyszną, prostą przekąskę. Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i aromatyczną kiełbaską wyglądają tak apetycznie, że w mig znikną ze stołu!

REKLAMA

Muffinowe cukinie nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i kiełbasą Polską z Kociewskiej Spiżarni

Składniki:
- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella) 200g
- Kiełbasa (np. Polska z Kociewskiej Spiżarni firmy Gzella) 100g
- cukinie młode okrągłe 2szt.
- rozmaryn świeży 1 gałązka

Dip z pomidorów suszonych:
- pomidory suszone z oleju (razem z olejem) 200g
- bazylia świeża 3 gałązki
- papryka słodka 1 łyżeczka
- papryka ostra 1 łyżeczka
- woda 100ml
- cukier brązowy 1 płaska łyżeczka
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i gotowe.

Wykonanie:
Cukinie przekroić na pół i wydrążyć z gniazda nasienne. Z kiszki ziemniaczanej ściągnąć osłonkę, dodać pokrojony rozmaryn i wymieszać. Napełnić połówki cukinii farszem z kiszki. Kiełbasę pokroić w jednocentymetrowe plasterki i pionowo umieścić je w farszu. Tak przygotowane upiec w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut.
Podawać z dipem z suszonych pomidorów.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA