Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Łosoś z awokado i ryżem 4 kolory

  • Autor: ut
  • 30 wrz 2019 08:44
Łosoś z awokado i ryżem 4 kolory
Łosoś z awokado i ryżem 4 kolory

Czy wykwintne danie musi być czasochłonne? Wręcz przeciwnie! Łagodny łosoś pysznie komponuje się z awokado, czosnkiem i czerwoną cebulką. Dodatek ryżu 4 kolory, który jest mieszanką ryżu parboiled, czerwonego i czarnego ryżu jaśminowego oraz ryżu dzikiego sprawia, że będzie to doskonała propozycja na wyjątkowy obiad lub kolację.

REKLAMA

Łosoś z awokado i ryżem 4 kolory
Składniki:
- filet z łososia bez skóry
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 1 torebka ryżu 4 kolory (np. marki Britta)
- 1/2 awokado
- 1 mała czerwona cebulka
- 10 sztuka różnokolorowych pomidorków koktajlowych
- 1 ząbek czosnku
- kiełki słonecznika
- cytryna
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Wykonanie:
1. Łososia równomiernie oprószyć z każdej strony cukrem i solą i odłożyć na talerzyk na 15 minut. Po tym czasie opłukać pod wodą i osuszyć na ręczniki kuchennym.
2. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć łososia na średnim ogniu przez około 2-4 minut z każdej strony (w zależności od grubości).
3. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
4. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, pomidorki pokroić na mniejsze części, awokado pokroić w kostkę.
5. Na patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć szybko cebulę, dodać czosnek i smażyć jeszcze 1 minutę. Dodać pomidorki, awokado i ryż. Całość smażyć 2 minuty i ściągnąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i podawać z łososiem oraz świeżymi kiełkami słonecznika.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA