Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Letnia zapiekanka w wersji fit

  • Autor: Urszula Tatur
  • 03 lip 2017 19:35
Letnia zapiekanka w wersji fit
Letnia zapiekanka w wersji fit
Letnia zapiekanka w wersji fit
Letnia zapiekanka w wersji fit

Letnia zapiekanka w wersji fit to propozycja, która idealnie sprawdzi się na każdą okazję.

REKLAMA

Składniki (2 porcje):

300 g makaronu – Świderki pełnoziarniste marki Arrighi
1/2 słoiczka Pomidorów Półsuszonych w oleju słonecznikowym marki Ponti (odsączamy z oleju)
250 ml jogurtu naturalnego
1 jajko
100 g łososia wędzonego, np. sałatkowego
3 łyżki pomidorów pokrojonych z puszki
1/3 małej cukinii
2–4 pomidory, np. śliwkowe
1/3 pęczka szparagów lub fasolki szparagowej (młodej)
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki sera parmezan
1 łyżka ziół prowansalskich
szczypta soli, pieprz
1 łyżka oleju spod pomidorków

Wykonanie:

1.Makaron ugotuj w osolonej wodzie.

2.Połącz ze sobą jogurt, pomidorki suszone, pomidory z puszki, łososia (jeśli masz go w większych kawałkach – pokrój), jajko, czosnek (starty), zioła prowansalskie.

3.Odłam zdrewniałe końcówki szparagom. Potnij szparagi wzdłuż, tak przygotowane pokrój na mniejsze kawałki.

4.Posmaruj olejem 2 foremki lub jedną większą.

5.Połącz ze sobą makaron z sosem. Przełóż do foremek.

6.Cukinię, pomidory pokrój w grubsze plasterki. Wyłóż je na makaron. Posyp szczyptą soli oraz ziołami. Zapiekaj w temp. 180°C z termoobiegiem przez ok. 15 minut. Przed podaniem posyp tartym serem.

 

Przepis powstał przy współpracy z blogiem http://apetyt-na-kuchnie.pl.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA