Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Letnia sałatka z kokardkami

  • Autor: Urszula Tatur
  • 08 sie 2017 09:51
Letnia sałatka z kokardkami
Letnia sałatka z kokardkami
Letnia sałatka z kokardkami
Letnia sałatka z kokardkami

Idealna nie tylko na upalne dni sałatka z kokardami.

REKLAMA

Letnia sałatka z kokardkami to niezwykle proste i oryginalne danie.

Składniki na 4 porcje:

· 350 g makaronu kokardki Arrighi

· 250g pomidorków cherry

· Oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia

· czerwona papryka

· garść świeżej bazylii

· sól i pieprz do smaku

· 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160g

· 40 g czarnych oliwek Serpis

· 200g mozzarelli

 

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę a tuńczyka odcedź i połącz te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA