Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Lekka, wakacyjna przekąska

  • Autor: Urszula Tatur
  • 29 cze 2018 10:06
Lekka, wakacyjna przekąska
Dan Cake
Lekka, wakacyjna przekąska

Przed nami okres urlopowy i długie godziny spędzane w ogródku czy nad wodą. Gdy temperatury sięgają zenitu, mało kto ma ochotę i siłę na wielogodzinne gotowanie. Postawmy więc na lekkie i smaczne przekąski, których przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Chrupiące tosty z pastą z makreli i czerwonym pieprzem? Czyż to nie brzmi smakowicie? Do tego świeży szczypiorek prosto z ogródka, kilka kaparów i wakacyjna przekąska gotowa.

REKLAMA

TOSTY Z PASTĄ Z MAKRELI I CZERWONYM PIEPRZEM


Składniki na 6 porcji:

- makrela wędzona 300 g
- jajko 2 sztuki
- majonez 2 łyżki
- świeży szczypior pęczek
- kapary 1 łyżka
- pieprz czerwony do dekoracji
- Chleb Tostowy (np. 4 Ziarna Dan Cake) 12 kromek


Wykonanie:
Makrelę wędzoną oczyścić z ości, rozdrobnić widelcem. Jajka ugotować na twardo, pokroić w drobną kostkę. Makrelę połączyć z jajkiem, dodać majonez, kapary, posiekanym szczypiorek posiekać i wymieszać. Kromki Chleba Tostowego 4 Ziarna Dan Cake zapiec w opiekaczu do uzyskania złotego koloru, posmarować pastą z makreli i udekorować czerwonym pieprzem.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA