Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem

  • Autor: Urszula Tatur
  • 27 marz 2017 18:44
Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem
Gzella

Uwielbiacie krokiety, ale macie ochotę, aby coś innego kryło się pod tą chrupiącą panierką? Jeśli tak, to koniecznie musicie wypróbować przepis na krokiety ziemniaczane z góralskim akcentem. Oscypek, bo o nim mowa wspaniale komponuje się z farszem z aromatycznej szynki, cebulki i świeżej pietruszki. Poznajcie przepis rodem z Podhala!

REKLAMA

Krokiety ziemniaczane z Szynką Mistrza Kołodzieja i oscypkiem

Składniki:
- Szynka (np. Mistrza Kołodzieja firmy Gzella) 150g
- cebula 4 szt.
- smalec 2 łyżki
- ziemniaki 600g
- oscypek 100g
- mąka pszenna 6 łyżek
- natka pietruszki 1 mały pęczek
- jajka 3 sztuki
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta 1 szklanka
- olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Szynkę i cebulę pokroić w drobną kostkę, a następnie podsmażyć na smalcu na jasnozłoty kolor. Ziemniaki ugotować, wystudzić, skręcić na maszynce do mięsa i dodać do szynki z cebulą. Dodać również starty na tarce oscypek, posiekaną natkę, połowę mąki i dwa jajka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wyrobić. Jeśli masa jest za luźna, dodać bułkę tartą.
Uformować krokiety, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju.
Rada: Krokiety wyśmienicie smakują z sosem czosnkowym!
Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA