Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Kasza – wczoraj i dziś

  • Autor: ut
  • 08 paź 2019 11:09
Kasza – wczoraj i dziś
Kasza – wczoraj i dziś
Kasza – wczoraj i dziś
Kasza – wczoraj i dziś
REKLAMA

Sposób przygotowania:

Upiecz buraka w piekarniku, wcześniej zawijając go w folię aluminiową.
Przesyp do miski zawartość Placków z kuskusu Knorr, wlej 200 ml wrzątku i odstaw na ok. 15 minut, by kasza nasiąkła i zmiękła. Następnie upraż na patelni ziarna słonecznika.
Po ostudzeniu kaszy, dodaj do naczynia buraka pokrojonego w kostkę, jajko, mąkę, pestki słonecznika. Dołóż również połowę posiekanej natki.
Powstałą masę wyrabiaj, by potem uformować placki. Smaż je na patelni. Do podania idealna będzie kwaśna śmietana.

Słodki przysmak

Kto z nas nie lubi słodyczy? Dobrze jest czasem nieco poeksperymentować w kuchni, aby zjeść deser nie tylko smaczny, nowoczesny, ale przede wszystkim pełnowartościowy. Niemal wszyscy chcą dbać o linię, nie patrząc każdego poranka z trwogą na skalę wagi łazienkowej. Z pomocą przychodzi jak zwykle kasza.

Ciekawe połączenie kaszy jaglanej z różnymi dodatkami owocowymi lub twarogiem wywoła uśmiech na twarzy każdego łasucha. Desery z kaszą są przyjemnym posiłkiem, który z powodzeniem zastąpi tradycyjny sernik lub tort. Nie ma się czego obawiać! Kasza, odpowiednio przyrządzona jest idealną wręcz bazą do różnych ciast i słodkich przekąsek.

Kasza wczoraj to szare, niezbyt lubiane danie. Dziś potrawy z kaszą nabrały nowego znaczenia. To nie tylko dodatek do mięsa, ale także składnik nowoczesnych potraw, które goszczą na stołach całego świata. Warto wrócić do dań z kaszy, którą oprócz walorów smakowych, cechuje niska cena i uniwersalizm w kuchni.

REKLAMA



Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA