Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Karnawałowe przepisy z Kiszką Ziemniaczaną – szybko, oryginalnie i smacznie!

  • Autor: Urszula Tatur
  • 13 sty 2017 19:29
Karnawałowe przepisy z  Kiszką Ziemniaczaną – szybko, oryginalnie i smacznie!
Gzella
Karnawałowe przepisy z  Kiszką Ziemniaczaną – szybko, oryginalnie i smacznie!
Karnawałowe przepisy z  Kiszką Ziemniaczaną – szybko, oryginalnie i smacznie!
Karnawałowe przepisy z  Kiszką Ziemniaczaną – szybko, oryginalnie i smacznie!

Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak. Oto cechy wyróżniające regionalny przysmak – Kiszkę Ziemniaczaną firmy Gzella. Produkt ten idealnie sprawdzi się w karnawałowym menu, ponieważ można go przyrządzić na wiele sposobów. W piekarniku, na patelni czy w garnuszku zawsze smak jest wyśmienity. Oto kilka nietuzinkowych propozycji, które zaskoczą twoich gości.

REKLAMA

Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak. Oto cechy wyróżniające regionalny przysmak – Kiszkę Ziemniaczaną firmy Gzella. Produkt ten idealnie sprawdzi się w karnawałowym menu, ponieważ można go przyrządzić na wiele sposobów. W piekarniku, na patelni czy w garnuszku zawsze smak jest wyśmienity. Oto kilka nietuzinkowych propozycji, które zaskoczą twoich gości.

Portobello nadziewane Kiszką Ziemniaczaną i cukinią

Składniki:

- Kiszka Ziemniaczana Gzella 1 opak.
- pieczarki portobello 10 dużych sztuk
- cukinia starta na grubej tarce 2 szklanki
- żółty ser starty na tarce ½ szklanki
- papryczka chili posiekana 1 sztuka
- tymianek 2 łyżki
- natka pietruszki ½ szklanki
- pieprz czarny i sól do smaku
- rukola

Wykonanie:

Z Kiszki zdjąć osłonkę i rozgniatać ją widelcem, dodać startą cukinię odciśniętą z wody, posiekane ogonki pieczarek, chili, żółty ser i posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać wszystkie składniki. Farszem napełnić kapelusze portobello. Zapiekać w piekarniku przez 40 minut nagrzanym do 180°C. Podawać na ciepło ze świeżą rukolą lub ulubionym sosem.

Placki z Kiszki Ziemniaczanej z kurkami i mozzarellą

Składniki:

- Kiszki Ziemniaczana Gzella 3 szt.
- świeże lub mrożone kurki 200 g
- mozzarella 100 g
- cebula 1 szt.
- czosnek 1 ząbek
- masło 1 łyżka
- świeży koperek 1 pęczek
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Wyjąc Kiszkę z flaka i uformować z niej równe, okrągłe placki. Wyścielić blachę i nastawić piekarnik na 180 stopni. Podsmażyć kurki na maśle, dorzucić cebulę i czosnek. Kilka minut poddusić, doprawić solą i pieprzem. Na placki nałożyć farsz, a następnie mozzarellę pokrojoną na cienkie plastry. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Całość posypać koperkiem i gotowe.

Kiszka Ziemniaczana z rozmarynem w chrupiącym boczku

Składniki:

- Kiszka Ziemniaczana Gzella 1 opak.
- rozmaryn 4 gałązki
- boczek wędzony w plastrach 300 g

Do podania sos chrzanowy:

- gęsty jogurt 3 łyżki
- gęsta śmietana 2 łyżki
- tarty chrzan 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- sól, cukier i pieprz do smaku

Do podania (opcjonalnie): gałązki pomidorów koktajlowych zapieczone razem z roladkami.

Wykonanie:

Zdjąć osłonki z Kiszki i pokroić farsz na 2 cm kawałki. Każdy z nich owinąć plastrem boczku o szerokości ok. 3 cm. Całość spiąć wykałaczką, a w środek kiszki wcisnąć małą gałązkę rozmarynu. Zapiekać w piekarniku w 180°C przez 15 min. W między czasie wymieszać wszystkie składniki do sosu chrzanowego i podawać z nim upieczone roladki.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA