REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Jesienny obiad pełen energii

  • Autor: Urszula Tatur
  • 08 lis 2016 08:22
Jesienny obiad pełen energii
Dan Cake

W chłodne, jesienne dni, kiedy zmarznięci "wpadamy" do domu nie mamy wiele czasu, by spędzać długie godziny w kuchni przygotowując codzienny obiad. Chcemy zjeść coś szybkiego, pożywnego i rozgrzewającego.

REKLAMA

Składniki:
1 opakowanie tortilli Dan Cake (4 placki)
2 woreczki ( 2x100g) kaszy gryczanej
1 żółta papryka
8 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka ostrej papryki
sól, pieprz
kolendra

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie w/g instrukcji na opakowaniu. Paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na połówki. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy do niej dwa ząbki drobno posiekanego czosnku i delikatnie podsmażamy. Dodajemy pokrojone warzywa i całość dusimy 3 minuty. Zdejmujemy z ognia i dodajemy kaszę, ostrą paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Patelnię stawiamy z powrotem na mały ogień i podsmażamy 5 minut cały czas mieszając. W tym czasie opiekamy tortille od Dan Cake. Możemy to zrobić w piekarniku – po uprzednim zwilżeniu placków wodą, aby stały się elastyczniejsze. Przekładamy tortille na talerz. Na każdą nakładamy kilka łyżek kaszy z warzywami i posypujemy kolendrą. Tortillę zawijamy i spinamy wykałaczką.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA