REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

  • Autor: Urszula Tatur
  • 22 sie 2017 15:01
Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym
Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

Włoski specjał z polskim serem.

REKLAMA

Gnocchi z pieczarkami i serem żółtym

Składniki:
• 500 g ugotowanych ziemniaków
• 1 jajko
• 300 g mąki pszennej
• 2 łyżki oleju rzepakowego
• 500 g świeżych pieczarek
• 100 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
• 3-4 gałązki natki pietruszki
• sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Ugotowane i wystudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić na maszynce do mięsa. Dodać mąkę, jajko, zarobić ciasto i podzielić je na cztery równe części. Stolnicę posypać mąką i z każdej części ciasta uformować walec o grubości ok. 3 centymetrów. Następnie pokroić w 3 centymetrowe kawałki i gotować partiami w osolonej wrzącej wodzie przez 3 minuty, aż od wypłynięcia. Odcedzić, natłuścić odrobiną oleju i pozostawić do wystygnięcia.
Pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Osobno na łyżce oleju podsmażyć na złoty kolor gnocchi. Wyłożyć na talerz, dodać podsmażone pieczarki i posypać utartym serem Aldamer. Udekorować listkami natki pietruszki.
Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA