REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Domowe masło z orzechami

  • Autor: Urszula Tatur
  • 24 lut 2017 12:55
Domowe masło z orzechami
OSM Piątnica

Masło orzechowe – każdy z nas zna ten smak z dzieciństwa, ale Domowe masło z orzechami to będzie absolutny hit śniadaniowy waszych najbliższych dni. Przygotowanie tego smakołyku na szczęście nie zajmuje wiele czasu. Dzięki, jedynej na rynku, Śmietance 42% od OSM Piątnica, naturalne masło powstanie w kilka minut, a dodane do niego świeżo zmielone orzeszki ziemne zachwycą niejedno podniebienie. Nasze masełko doskonale smakuje ze słodką chałką, musicie spróbować!

REKLAMA

Domowe masło z orzechami
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

- Śmietanka 42% 200g (np. „Piątnica”) 3 szt.
- orzeszki ziemne 100g (można użyć innych orzechów)
- miód płynny 2 łyżki

Wykonanie:

Schłodzone śmietanki wlać do miski i ubijać je mikserem, aż do momentu wytrącenia się masła. Odcedzać na sicie wyłożonym gazą i odcisnąć maślankę. Gotowe masło opłukać w zimnej wodzie i wstawić do lodówki.
Orzeszki ziemne zmielić w młynku do kawy, aż do momentu wytrącenia się oleju. Tak przygotowaną masę orzechową dodać do masła razem z miodem i dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy.

Smacznego!

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA