Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Domowe masło z orzechami

  • Autor: Urszula Tatur
  • 24 lut 2017 12:55
Domowe masło z orzechami
OSM Piątnica

Masło orzechowe – każdy z nas zna ten smak z dzieciństwa, ale Domowe masło z orzechami to będzie absolutny hit śniadaniowy waszych najbliższych dni. Przygotowanie tego smakołyku na szczęście nie zajmuje wiele czasu. Dzięki, jedynej na rynku, Śmietance 42% od OSM Piątnica, naturalne masło powstanie w kilka minut, a dodane do niego świeżo zmielone orzeszki ziemne zachwycą niejedno podniebienie. Nasze masełko doskonale smakuje ze słodką chałką, musicie spróbować!

REKLAMA

Domowe masło z orzechami
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki:

- Śmietanka 42% 200g (np. „Piątnica”) 3 szt.
- orzeszki ziemne 100g (można użyć innych orzechów)
- miód płynny 2 łyżki

Wykonanie:

Schłodzone śmietanki wlać do miski i ubijać je mikserem, aż do momentu wytrącenia się masła. Odcedzać na sicie wyłożonym gazą i odcisnąć maślankę. Gotowe masło opłukać w zimnej wodzie i wstawić do lodówki.
Orzeszki ziemne zmielić w młynku do kawy, aż do momentu wytrącenia się oleju. Tak przygotowaną masę orzechową dodać do masła razem z miodem i dokładnie wymieszać, aż do uzyskania jednolitej masy.

Smacznego!

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA