Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Deserowa zabawa, czyli Zabajone mango

  • Autor: Urszula Tatur
  • 27 sty 2017 12:12
Deserowa zabawa, czyli Zabajone mango
Zabajone mango

Zabajone Mango to prosty pomysł na szybką i prostą przystawkę.

REKLAMA

Składniki

4 żółtka z jajka ekologicznego (L)

3 łyżki drobnego cukru

5 łyżek soku Sunquick Mango

owoce, np. maliny mrożone lub świeże

biszkopty

Wykonanie

1. Żółtka przełóż do miski, i ubijaj je przez ok. 2 minuty.

2. Dodawaj stopniowo, łyżka po łyżce cukier cały czas ubijając, do momentu aż masa będzie puszyście biała (ok. 4 minuty).

3. W międzyczasie zagotuj w małym garnku wodę. Ustaw na nim miskę z kremem i stopniowo wlewać sok, cały czas ubijaj, aż do uzyskania gęstego kremu (trwa to ok. 5 minut).

4. Przelej krem do kieliszków, posyp owocami, ozdób biszkoptem. Podawaj od razu lub po

schłodzeniu.

Przepis powstał przy współpracy z blogiem apetyt-na-kuchnie.pl.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA