Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Bułeczka mleczna w trzech odsłonach

  • Autor: Urszula Tatur
  • 20 lip 2017 07:27
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach
Dan Cake
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach
Bułeczka mleczna w trzech odsłonach

Czy istnieją uniwersalne produkty spożywcze, idealnie sprawdzające się o każdej porze dnia i roku? Najlepiej, jeśli byłyby jeszcze łatwo dostępne, smakowały najmłodszym i dorosłym oraz świetnie komponowały się zarówno ze słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami. Jako pierwsze na myśl przychodzi pieczywo? Nic bardziej mylnego – doskonałą alternatywą są Bułeczki Mleczne od Dan Cake. Te delikatne, miękkie bułeczki o złocistym kolorze i mlecznym posmaku sprawdzą się nie tylko jako zwykła przekąska – poznajcie nietypowe przepisy!

REKLAMA

Bułeczki Mleczne w wielu odsłonach zachwycają podniebienia smakoszy w całej Europie. Docenia się je przede wszystkim za niezwykłą puszystość, lekko słodki smak i niepowtarzalny aromat świeżego pieczywa drożdżowego. Swoją nazwę zawdzięczają składowi – zawierają ponad 21% mleka, choć występują również w wersji z niewielkimi kawałkami czekolady.

Jako podstawa śniadania
W obu wariantach smakowych Bułeczki Mleczne stanowić będą idealną podstawę zarówno pierwszego, jak i drugiego śniadania. Można je podawać z masłem, różnego rodzaju dżemami czy kremami kanapkowymi. – Świetnie komponują się np. z pastą z mango z dodatkiem pistacji, hummusem z orzechami czy z tradycyjną pastą ze świeżego twarożku i szczypiorkiem. Wyśmienicie będą też smakować z serkiem wiejskim na słodko – z dodatkiem miodu oraz świeżymi, sezonowymi owocami. – mówi Wiktor Kowalski, ekspert firmy Dan Cake.

Wytrawnie – na obiad
Poza klasycznym, śniadaniowym przeznaczeniem, z dodatkiem Bułeczek Mlecznych przygotujemy pożywny obiad. – Co ciekawe, delikatna słodycz bułeczek dobrze komponuje się też z wytrawnymi dodatkami - plastrem łososia i zielonym pesto lub w klimacie włoskim – z suszonymi pomidorami, mozzarellą i rukolą.
Można je także wykorzystać jako dodatek lub bazę dań obiadowych. - W wersji na gorąco będą bardzo oryginalnym dodatkiem do mięsnego gulaszu z warzywami. Wystarczy je delikatnie podsmażyć na sklarowanym maśle i podać identycznie jak ciepłą bagietkę. – dodaje ekspert firmy Dan Cake.
- Zaskakująco smaczne będą też Bułeczki Mleczne faszerowane pâté, czyli aksamitnym pasztetem z wątróbki drobiowej. Wyciętą nożem kieszonkę w środku wystarczy napełnić przygotowaną wcześniej masą wątróbkową, następnie zostawić do ochłodzenia i stężenia masy, a później podzielić na niewielkie krążki. Danie będzie naprawdę wykwitne, jeśli dodamy odrobinę konfitury z żurawiny lub porzeczki. To także świetny pomysł na przekąskę podczas przyjęcia. – dodaje Wiktor Kowalski.

Kolacja poza domem
Letnie wieczory zachęcają do wspólnego grillowania w gronie rodziny lub z przyjaciółmi. Warto wybić się z rutyny i trochę poeksperymentować - zamiast tradycyjnych kiełbas czy innych mięs postawmy na grill w wersji słodkiej, czyli grillowane owoce. – Najwygodniej będzie je podawać na przekrojonym, mięciutkim wnętrzu Bułeczki Mlecznej. – Będzie ona idealnym dodatkiem do zgrillowanych bananów polanych ciepłą czekoladą lub grillowanej brzoskiwni z dodatkiem syropu klonowego czy nawet bitej śmietany. Takimi potrawami z pewnością zaskoczymy naszych gości, szczególnie tych najmłodszych – zauważa Wiktor Kowalski z Dan Cake.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA