Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Biały Miś – sernik nie tylko na Święta

  • Autor: Urszula Tatur
  • 13 gru 2016 12:15
Biały Miś – sernik nie tylko na Święta
Galicja dla Twojego domu

Dzięki funkcjonalnej rodzinie blach Silver powstaną smaczne ciasta i ciasteczka o różnych kształtach, doskonałe na każdą okazję – na co dzień i od święta. Kolekcja będzie nie tylko znakomitym uzupełnieniem naszego warsztatu cukierniczego, ale także jego estetyczną ozdobą.

REKLAMA

Biały Miś – sernik nie tylko na Święta
/na małą blachę np.

20 dkg zmielonego białego sera
40 dkg mąki pszennej
3 jajka
15 dkg cukru pudru
1 torebka proszku do pieczenia
20 dkg margaryny
½ szklanki gęstej śmietany
sól
1 kieliszek rumu lub brandy
garść mieszanych bakalii
cukier puder do posypiania
tłuszcz i tarta bułka do formy

Mąkę przesiać z dodatkiem proszku do pieczenia i szczypty soli. Margarynę stopić i ostudzić do temperatury pokojowej. Jajka utrzeć z cukrem pudrem, następnie dalej ucierać, dodając po łyżce mąkę z dodatkami, śmietanę, ser oraz stopiony tłuszcz i alkohol. Bakalie obtoczyć w łyżce mąki i delikatnie połączyć z ciastem. Formę natłuścić i wysypać tartą bulką, delikatnie przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200 °C) na 60 minut. Przed podaniem posypać cukrem.*

* Małgorzata Caprari, Kuchnia Polska 1500 przepisów, Warszawa 2006, str. 406

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA