Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą

  • Autor: ut
  • 18 gru 2018 19:01
Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą
Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą

Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebul.

REKLAMA

Bezglutenowe paszteciki z pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

• Naleśniki:
- 250g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
- 2 jajka
- ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
• Farsz:
- ½ słoiczka pieczarkowego farszu domowego OLE!
- 3 łyżki pieczarek marynowanych z marchewką i cebulą OLE!
- 2 cebule
- 200g kiszonej kapusty
- ½ szklanki natki pietruszki
• Panierka:
- 1-2 jajka
- bezglutenowa bułka tarta
- olej do smażenia
Robimy farsz: cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz domowy OLE! i posiekane pieczarki marynowane OLE! oraz posiekaną pietruszkę. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30 minut. Smażymy bardzo cienkie naleśniki. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego naleśnika zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy, aż uzyskamy złoty kolor panierki.



REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA