REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

  • Autor: Urszula Tatur
  • 30 sty 2018 12:30
Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem
Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem – danie proste, szybkie i bardzo pożywne.

REKLAMA

Awokado zapiekane z tuńczykiem i Aldamerem

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
• 2 awokado
• 150 g filetu z tuńczyka
• 300 g sera Aldamer MSM Mońki
• ½ pęczka natki pietruszki
• 1 jajko
• 100 ml słodkiej śmietany 18%
• 1 łyżka mąki pszennej
• 3 ząbki czosnku
• sól i czarny pieprz grubo mielony do smaku

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Łyżeczką, częściowo wydrążyć miąższ i przełożyć do miski. Dodać tuńczyka pokrojonego w kostkę, ¾ sera startego na tarce, pokrojoną natkę, posiekany czosnek, mąkę, sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać. Osobno w misce jajko roztrzepać ze śmietanką i wlać do miski z tuńczykiem i wszystkimi składnikami. Wymieszać i tak przygotowanym farszem wypełnić miseczki po wydrążonym awokado. Posypać pozostałym startym serem i zapiec w piekarniku w rozgrzanym do 200oC przez około 25 minut.

Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA