REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Aromatyczna kawa na świąteczne śniadanie

  • Autor: Urszula Tatur
  • 05 gru 2016 21:17
Aromatyczna kawa na świąteczne śniadanie
Nespresso

Czerwone risotto z kawą Variations Linzer Torte.

REKLAMA

Składniki:
• 1/2 szklanka ryżu (najlepiej arborio)
• 1 łyżka syropu z agawy
• szczypta soli
• 2 szklanki mleka ryżowego
• 3 główki suszonej lawendy
• 1 szklanka mrożonych owoców (malin, jeżyn, jagód)
• świeże owoce
• odrobina soli morskiej
• wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:
1. Do niewielkiego garnka wsyp ryż, wlej także syrop, sól i mleko. Dodaj kilka główek suszonej lawendy (by dały przyjemny posmak trzeba je wyjąć na koniec przyrządzania potrawy).
2. Zagotuj wszystko, ciągle mieszając, by ryż się nie przypalił.
3. Po zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj całość jeszcze 15 minut, aż ryż zgęstnieje.
4. Wyjmij główki lawendy.
5. Dodaj rozmrożone wcześniej owoce i wymieszaj zawartość garnka.

6. Przełóż potrawę na talerz i podawaj ze świeżymi owocami, wiórkami kokosowymi oraz listkiem mięty na wierzchu.

Zharmonizowana kawa:
Variations Linzer Torte od Nespresso – ta kawa o aromacie znanego tortu Linzer Torte, powstała z połączenia pełnego smaku Livanto z aromatem czerwonych owoców i nutami korzennego ciasta. Podana w wersji espresso idealnie podkreśli smak świeżego, owocowego risotto.

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA