Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Akcesoria do wielkanocnych wypieków

  • Autor: ut
  • 18 kwi 2019 20:45
Akcesoria do wielkanocnych wypieków
Galicja dla Twojego Domu
Akcesoria do wielkanocnych wypieków
Akcesoria do wielkanocnych wypieków
Akcesoria do wielkanocnych wypieków
Akcesoria do wielkanocnych wypieków
REKLAMA

Babka z gotowanej marchewki (70 min)
SKŁADNIKI (1 porcja): marchew – 300 g, mąka owsiana bezglutenowa – 200 g, jajka – 4 szt., miód – 6 łyżek, olej – 6 łyżek, cukier waniliowy – 1 torebka, ksylitol – trochę, proszek do pieczenia – 2 łyżeczki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: Marchew obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować na parze lub w małej ilości wody. Odcedzić, wystudzić i zmiksować. W czasie miksowania dodawać olej, miód i jajka. Potem wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej foremki. Piec w temp. 180 °C przez 50 minut (sprawdzić patyczkiem, czy jest gotowe). Ewentualnie można piec 10 minut dłużej, to zależy od piekarnika. Babkę wyjąć z foremki i wystudzić. Można ciasto posypać ksylitolem lub udekorować w dowolny sposób. ¹
¹Dorota Woźniak Twins Pot, Gotuj w stylu eko.pl” nr 8 wiosna 2019, str. 45

Mazurek bez pieczenia (50 min)
SKŁADNIKI (1 porcja): daktyle, orzechy pekan – po 1 garści, morele suszone niesiarkowane – 1 garść, mielone siemię lniane – 2 łyżki, żurawina, migdały – po 1 garści, płatki owsiane bezglutenowe – ¾ szklanki, syrop daktylowy – 3-4 łyżki, krem migdałowy – 1 ½ słoika, mrożone wiśnie – 1 opakowanie, ksylitol – 2 łyżki, płatki migdałowe – 1 garść.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: Umieść bakalie w rozdrabniaczu i dolej syropu daktylowego. Zmiel całość, aż składniki się połączą w jedną całość. Masę przełóż do wysmarowanej olejem formy i dobrze dociśnij do brzegów. Włóż do lodówki na godzinę. Dno posmaruj dość cienką warstwą kremu z migdałów. Wstaw ponownie do lodówki, aby stężał. Opakowanie mrożonych wiśni podgrzewaj z 2 łyżkami ksylitolu, następnie zblenduj i odparuj, aż masa będzie bardzo gęsta o konsystencji powideł. Wystudź. Kiedy ostygnie, rozsmaruj na wierzchu ciasta. Posyp płatkami migdałów. ²
²Anita Zegadło AZ gotuj, Gotuj w stylu eko.pl” nr 8 wiosna 2019, str. 45

REKLAMA



Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA