Czarno-biała kuchnia. Jak łączyć kolory
Czarno-biała kuchnia to synonim elegancji. Zobaczcie jak prezentuje się w domach Polaków.
Biel i czerń to kolory ponadczasowe, które nigdy nie wychodzą z mody. Doskonale wiedzą o tym projektanci wnętrz, którzy z upodobaniem sięgają właśnie po ten zestaw kolorystyczny. Ten uniwersalny duet to sprawdzony sposób na elegancki wygląd. Warto też zaprosić go do kuchni – zwłaszcza, gdy chcemy nadać pomieszczenie o reprezentacyjnym charakterze.
Nie ma żadnych ograniczeń w łączeniu czerni i bieli. Dlatego też ten wielostronny duet doskonale sprawdzi się w aranżacjach klasycznych – mocno stylizowanych, jak i nowoczesnych – o lekkim, minimalistycznym wyrazie. W wersji na wysoki połysk stanie się prawdziwym kwantyfikatorem stylu glamour – olśni swym blaskiem kreowaną przestrzeń. Z kolei w macie czy półmacie zachwyci dystynkcją i stonowaną elegancją.
Bielą i czernią można bawić się też na wiele innych sposobów. Warto potraktować tę drugą barwę jako mocny akcent stylistyczny i dozować jaw zależności od naszych oczekiwań co do efektu końcowego aranżacji. Więcej czerni gdy chcemy uzyskać mocno skontrastowane, nieco tajemnicze wnętrze. Mniej – gdy naszym celem będzie stworzenia jasnej przestrzeni z eleganckimi elementami dekoracyjnymi.