×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Czarno-biała kuchnia. Jak łączyć kolory

Czarno-biała kuchnia. Jak łączyć kolory

Autor: Urszula Tatur
Dodano: 05 marz 2017 17:56
Zaktualizowano: 27 marz 2017 07:46

Czarno-biała kuchnia to synonim elegancji. Zobaczcie jak prezentuje się w domach Polaków.

Biel i czerń to kolory ponadczasowe, które nigdy nie wychodzą z mody. Doskonale wiedzą o tym projektanci wnętrz, którzy z upodobaniem sięgają właśnie po ten zestaw kolorystyczny. Ten uniwersalny duet to sprawdzony sposób na elegancki wygląd. Warto też zaprosić go do kuchni – zwłaszcza, gdy chcemy nadać pomieszczenie o reprezentacyjnym charakterze.

Nie ma żadnych ograniczeń w łączeniu czerni i bieli. Dlatego też ten wielostronny duet doskonale sprawdzi się w aranżacjach klasycznych – mocno stylizowanych, jak i nowoczesnych – o lekkim, minimalistycznym wyrazie. W wersji na wysoki połysk stanie się prawdziwym kwantyfikatorem stylu glamour – olśni swym blaskiem kreowaną przestrzeń. Z kolei w macie czy półmacie zachwyci dystynkcją i stonowaną elegancją.

Bielą i czernią można bawić się też na wiele innych sposobów. Warto potraktować tę drugą barwę jako mocny akcent stylistyczny i dozować jaw zależności od naszych oczekiwań co do efektu końcowego aranżacji. Więcej czerni gdy chcemy uzyskać mocno skontrastowane, nieco tajemnicze wnętrze. Mniej – gdy naszym celem będzie stworzenia jasnej przestrzeni z eleganckimi elementami dekoracyjnymi.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także