Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Zupa idealna? Zupa krem

  • Autor: Urszula Tatur
  • 08 marz 2017 21:36
Zupa idealna? Zupa krem
Philips
Zupa idealna? Zupa krem
Zupa idealna? Zupa krem
Zupa idealna? Zupa krem

Zupy krem sycą na długo, pomagają przemycić warzywa i smakują także dzieciom. Dobrze przygotowywać je przez cały rok, wykorzystując świeże warzywa sezonowe oraz mrożonki. Jak w łatwy sposób przygotować aksamitną zupę krem?

REKLAMA

Kiedyś tradycyjny polski obiad musiał składać się z dwóch dań - sycącej, gorącej zupy oraz porządnej porcji drugiego dania. Obecnie niepotrzebnie coraz częściej rezygnuje się z zup. A przecież jest to wspaniałe danie, które pomaga zwiększyć ilość warzyw spożywanych w ciągu dnia. Ponadto zupy wspaniale sycą. Po zjedzeniu sporej miseczki, nawet czysto warzywnej zupy, nie poczujesz głodu nawet przez 2-3 godziny! - Efektu takiego nie uzyskamy popijając posiłek szklanką płynu! To zjawisko jest zarezerwowane tylko dla produktów, w których płyn połączony już jest ze stałym pokarmem, czyli dla zup, koktajli, smoothie itp. – mów dietetyczka i ekspertka żywieniowa Philips, Agata Ziemnicka- Łaska.
Niewątpliwą zaletą zup krem, poza właściwościami sycącymi, jest także ich smak! Dzięki gładkiej i przyjemnej konsystencji często są także ulubionym daniem dzieci, co sprawia, że rodzice z powodzeniem mogą przemycić warzywa, które nie są tak bardzo lubiane przez małych smakoszy. Po za tym ogromny repertuar zup krem sprawia, że nie mogą się one szybko znudzić. - A gdy będziesz mieć już dość klasycznej pomidorowej czy brokułowej, wypróbuj zupy krem z zielonego groszku, awokado, pieczonych buraków, papryki, szparagów czy marchewki. Niemal każde warzywo nadaje się do wykorzystania w ten sposób - radzi Agata Ziemnicka- Łaska. W dodatku możesz też przyrządzać zupy owocowe, które będą miłą odmianą np. na drugie śniadanie.
Przyrządzenie zupy nie wydaje się skomplikowane - wystarczy odrobina tłuszczu, dobry bulion i wybrane warzywa – mrożone lub świeże. Jednak ważna jest także aksamitna konsystencja. - Nasze babcie, by przygotować zupę - krem przecierały gotową zupę przez sito. W ten sposób wyrzucały jednak bardzo cenne składniki - na sitku osadzały się twardsze fragmenty warzyw, bogate w błonnik, który wspiera nasze jelita w codziennej pracy i karmi pożyteczne bakterie w nich żyjące – opowiada dietetyczka. Ponadto, by warzywną zupę przetrzeć, trzeba była warzywa bardzo mocno rozgotować. W ten sposób (wraz z parą wodną) ulatywały kolejne cenne składniki odżywcze. Zupa owszem miała odpowiednią konsystencję, z chęcią jadły ją dzieci, jednak nie była daniem bardzo wartościowym.
Na szczęście Tobie z pomocą przychodzi blender! - Dzięki niemu cały błonnik pozostanie w posiłku, zostanie on jednak rozdrobniony, co sprawi, że będzie on łagodny i dostępny także dla osób, które borykają się z problemami z układem pokarmowym – mówi dietetyczka Agata Ziemnicka- Łaska, po czym dodaje - Dobrej jakości blender z powodzeniem poradzi sobie również z warzywami ugotowanymi na półtwardo. W ten sposób zachowamy w zupie więcej witamin i składników mineralnych, co w prosty sposób przełoży się na nasze zdrowie i samopoczucie. A dzięki dodatkowej funkcji gotowania, np. w blenderze Philips Avance HR2099 przygotowanie zupy krem jest jeszcze prostsze! Od początku do końca aksamitną zupę przygotujesz w jednym urządzeniu - bez konieczności miksowania w pojemniku, a następnie przekładania zawartości z powrotem do garnka w celu podgrzania. Blender z funkcją gotowania ma cztery wstępnie ustawione programy, które pozwalają na uzyskanie doskonałych rezultatów w 25 minut. Dodatkowo dostępny jest ręczny tryb gotowania z możliwością ustawienia czasu i temperatury na 60°C, 80°C lub 100°C. Dzbanek blendera o pojemności 2l jest wykonany z dobrej jakości szkła, które jest odporne na zarysowania i wysoką temperaturę.
Rekomendowane ceny detaliczne blenderów wynoszą:

Cooking Blender HR2099/90 - 1 029 pln
Cooking Blender HR2098/30 - 1 029 pln




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA