Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Wygoda, styl, smak – nowy wolnowar

  • Autor: ut
  • 28 paź 2019 09:57
Wygoda, styl, smak – nowy wolnowar
Wygoda, styl, smak – oto nowy Crock-Pot
Wygoda, styl, smak – nowy wolnowar
Wygoda, styl, smak – nowy wolnowar
Wygoda, styl, smak – nowy wolnowar

Przygotowanie potraw w technice wolnego gotowania pozwala na wydobycie z nich głębi smaków oraz na zachowanie większej ilości składników odżywczych. Wolnowar o pojemności 3,5l pozwoli na przygotowanie w wygodny sposób potraw dla 4 osób, a jego atrakcyjny wygląd wzbogaci każdą kuchnię.

REKLAMA

Wolność gotowania
Gotowanie w technice slow cookingu opiera się na poddawaniu składników potrawy długotrwałej obróbce termicznej w stosunkowo niskiej, nieprzekraczającej 100 stopni Celsjusza temperaturze. Pozwala to na zachowanie głębi smaków, aromatów oraz wartości odżywczych. Nic więc dziwnego, że technika ta jest często wykorzystywana w restauracjach. Urządzeniami, które wykorzystują tę metodę są wolnowary. Pierwsze z nich powstały w latach 70-tych dwudziestego wieku, a ich twórcą jest marka Crock-Pot, która stała się synonimem kategorii produktowej.

Srebrno-miedziany kuchenny pomocnik
Każdy wolnowar składa się z korpusu oraz misy, w której przygotowywana jest potrawa. Pierwszy z wymienionych elementów w przypadku najnowszego reprezentanta marki Crock-Pot oferowany jest w srebrnym odcieniu z miedzianymi elementami – rączki oraz obwódka cyfrowego panelu. Z kolei kamionkowa misa o pojemności 3,5l została wyposażona w wygodną, uchylaną pokrywę, która pomoże utrzymać porządek w kuchni. Naczynie to pozwala na przygotowania dania dla 4 osób i może być stosowane także w piekarniku, jeżeli przepis wymaga np. zapieczenia potrawy w wysokiej temperaturze. Po gotowaniu misę można umyć również w zmywarce.

Nowy wolnowar Crock-Pot 3,5l, który posiada oznaczenie CSC059X, jest urządzeniem cyfrowym. Za pośrednictwem przycisków na jego panelu ustawiamy tryb gotowania (LOW lub HIGH) oraz czas przygotowywania potrawy (od 30 min. do 20 h). O postępach pracy poinformuje cyfrowy zegar. Nowy Crock-Pot 3,5l posiada również automatyczną funkcję podgrzewania, która po określonym czasie aktywuje ten tryb, aby danie pozostanie ciepłe po zakończeniu przygotowywania potrawy.

Oszczędność
Wolonowary Crock-Pot pozwalają również na zaoszczędzenie energii – do 75% w porównaniu z tradycyjnymi kuchenkami . Urządzenia te umożliwiają redukcję ilości używanego tłuszczu czy przypraw, ponieważ z uwagi na charakter procesu wolnego gotowania, możliwe jest wydobycie głębi smaków i aromatów ze składników potrawy.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA