Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Wybieramy kuchenkę: wszystko, co musisz wiedzieć

  • Autor: ut
  • 06 lis 2019 14:27
Wybieramy kuchenkę: wszystko, co musisz wiedzieć
Wybieramy kuchenkę: wszystko, co musisz wiedzieć
Wybieramy kuchenkę: wszystko, co musisz wiedzieć
Wybieramy kuchenkę: wszystko, co musisz wiedzieć
Wybieramy kuchenkę: wszystko, co musisz wiedzieć

Kuchenka powinna być prosta w obsłudze oraz czyszczeniu, tania w utrzymaniu, a także wydajna. Tradycyjna kuchenka gazowa, elektryczna czy indukcyjna – każda z nich posiada tyle samo zalet, co wad. Rozwiązaniem łączącym wyłącznie korzyści płynące z użytkowania wymienionych modeli jest innowacyjna płyta gazowa bez palników, gwarantująca efektywne gotowanie i niskie rachunki.

REKLAMA

Podczas wyposażania nowego domu lub mieszkania, jak i planując remont kuchni, warto wiedzieć, że główne kryteria podczas wyboru sprzętu AGD to wygoda użytkowania, wysokość generowanych rachunków oraz łatwość konserwacji. Z uwagi na swoją funkcjonalność, jednym z najistotniejszych elementów wyposażenia kuchni jest kuchenka. Na rynku dostępnych jest wiele modeli oferujących szereg różnych możliwości. Jak wybrać tę idealną - podpowiada Kamila Prałat, ekspert z firmy SOLGAZ.
Kuchenka powinna być prosta w obsłudze oraz czyszczeniu, tania w utrzymaniu, a także wydajna. Tradycyjna kuchenka gazowa, elektryczna czy indukcyjna – każda z nich posiada tyle samo zalet, co wad. Rozwiązaniem łączącym wyłącznie korzyści płynące z użytkowania wymienionych modeli jest innowacyjna płyta gazowa bez palników, gwarantująca efektywne gotowanie i niskie rachunki.

Tradycyjne kuchenki gazowe a gaz pod szkłem
- Kuchenki gazowe to królowe polskich domów. Ich główną zaletą jest najtańszy dostępny rodzaj paliwa, na którym pracują. Gaz - poza tym, że nie generuje wysokich kosztów utrzymania – daje również pewien rodzaj spokoju. Gdy w budynku nie ma prądu, nadal możemy przygotować posiłek lub podgrzać wodę. - mówi Kamila Prałat z firmy SOLGAZ.
Płyta gaz pod szkłem działa na każdy rodzaj gazu – zarówno ten z butli, jak i ziemny. Nowoczesna płyta gazowa, która dostępna jest w ofercie firmy SOLGAZ, zużywa do 50% mniej gazu niż tradycyjna kuchenka. Dzieje się tak, ponieważ gaz spalany jest katalitycznie w temperaturze 800 stopni, a palniki pracują tylko wtedy, kiedy są potrzebne.
- Na ekonomiczność eksploatacji dodatkowo wpływa fakt, że niewykorzystane ze spalania gazu ciepło oddawane jest do specjalnie oznaczonych na płycie miejsc, przez co możliwe jest przygotowywanie potraw lub ich podgrzewanie na zupełnie darmowych polach, które nie pobierają gazu. Płyta gaz pod szkłem oferuje nowoczesny design znany z kuchenek indukcyjnych czy elektrycznych bez wystających rusztów, które trudno doczyścić. Z kolei dzięki spalaniu gazu w bardzo wysokiej temperaturze - nie musimy martwić się osadami z tłuszczu. – mówi ekspert z firmy SOLGAZ.
Niestety, tradycyjne kuchenki gazowe mają także swoje wady. Zaliczamy do nich trudności w czyszczeniu wystających palników, do których trudno jest się dostać oraz generowanie dużej ilości tłuszczu, który osadza się nie tylko na samej płycie kuchennej, ale także na piekarniku, blacie, garnkach czy ścianach. Dlatego też kuchnie, w których gotuje się na tak zwanych gazówkach, często wymagają czyszczenia oraz odświeżenia koloru ścian. Do wad należy dołączyć również prawdopodobieństwo poparzenia lub podpalenia leżącej w bliskiej odległości ścierki. Warto więc zapamiętać, że dzięki nowoczesnej technologii katalitycznego spalania gazu kuchenki gaz pod szkłem nie tworzą tłustych osadów, a brak wystających rusztów czy zakamarków gwarantuje łatwość w czyszczeniu.

REKLAMA

4Buildings - nowe wydarzenie branży budowlanej w Polsce i cztery niezależne konferencje o najważniejszych trendach w budownictwie XXI wieku - już 15-17 listopada w Katowicach. Zarejestruj się teraz!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA