REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Wpiszą się w design każdej kuchni

  • Autor: Urszula Tatur
  • 14 lis 2016 09:25
Wpiszą się w design każdej kuchni
Fot. Whirlpool
Wpiszą się w design każdej kuchni
Wpiszą się w design każdej kuchni
Wpiszą się w design każdej kuchni
Wpiszą się w design każdej kuchni
Wpiszą się w design każdej kuchni

Wyposażone w 16 programów piekarniki do zabudowy firmy Whirlpool z linii wzorniczej ABSOLUTE to połączenie wyrafinowania i najwyższej funkcjonalności. Dostępne w trzech kolorach: białym, czarnym i szampańskim będą doskonałym dopełnieniem Twojej kuchni.

REKLAMA

Technologia 6-ty Zmysł jest w stanie automatycznie ustawić funkcję pieczenia i proponowany zakres temperatur dla sześciu kategorii żywności. System Ready2Cook, dzięki któremu nie trzeba nagrzewać piekarnika przed włożeniem do niego potrawy, oszczędza nie tylko czas (o około 25 procent), ale również energię (20 procent).

W piekarnikach do zabudowy ABSOLUTE z łatwością i przyjemnością przyrządzisz smaczne dania. Polecamy wypróbować przepis Marco Ghia, szefa Akademii Kulinarnej Whirlpool, na focaccię. Korzystając z funkcji „pizza”, każdy może się poczuć jak prawdziwy szef kuchni. Podane niżej ilości składników starczą na przygotowanie dwóch blach.

Składniki:
450 g mąki
100 g oliwy z oliwek (do ciasta)
25 g świeżych drożdży lub torebka suszonych
11 g soli (do ciasta)
1 łyżeczka słodu lub cukru
ok. 1 szklanki wody
400 g białej cebuli
oliwa i gruba sól na wykończenie

Sposób wykonania:

Cebulę kroimy w piórka (2/3 mm). Posoloną, wymieszaną z oliwą odstawiamy, by puściła sok. Przygotowujemy ciasto, mieszając najpierw mąkę z solą, oliwą i szklanką wody. Dopiero na końcu dodajemy drożdże i cukier. Konsystencja ciasta musi być miękka, ale nie kleista. Wyrabiamy przynajmniej 20 minut. Następnie przykrywamy ciasto ściereczką i zostawiamy do odpoczęcia przynajmniej na godzinę. Po upływie tego czasu wyrabiamy jeszcze raz przez 5 minut i znów pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 minut.
Blachę obficie smarujemy oliwą. Rozciągamy ciasto, nakłuwamy je widelcem, nie żałujemy oliwy z oliwek, rozkładamy cebulę i posypujemy grubą solą. Tak przygotowane ciasto pozostawiamy w ciepłym miejscu na 40 minut.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200°C, bez termoobiegu. Wstawiamy ciasto i pieczemy je ok. 45 min., póki się nie zrumieni.
Focaccia idealnie smakuje z kieliszkiem białego, dobrze schłodzonego wina.

Piekarniki do zabudowy firmy Whirlpool z linii wzorniczej ABSOLUTE są niezwykle łatwe w utrzymaniu, dzięki systemowi czyszczenia pirolitycznego. Polega ono na rozgrzaniu wnętrza urządzenia do temperatury 500ºC i spaleniu wszystkich zanieczyszczeń na sypki popiół, który następnie można wytrzeć wilgotną gąbką.

Ważną zaletą piekarników do zabudowy z linii ABSOLUTE jest również SoftClosing, czyli delikatne zamykanie drzwiczek.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA