Szybkie przetwory w słoikach
Słoiki Quattro Stagioni posiadają nakrętki wypełnione warstwą silikonu. Dzięki temu dobrze zabezpieczają zawartość, a dżemy i pikle można przygotować bez długiego gotowania słoików.
Nieszczelne nakrętki w słoikach nie dają gwarancji dobrej pasteryzacji. Z tego powodu blisko co piąty przetwór nie nadaje się do spożycia. Słoiki Quattro Stagioni posiadają nakrętki wypełnione warstwą silikonu. Dzięki temu dobrze zabezpieczają zawartość, a dżemy i pikle można przygotować bez długiego gotowania słoików.
Quattro Stagioni to kolekcja słoików od włoskiego producenta Bormioli Rocco, w Polsce dystrybuowanych przez markę Florina. Wyprodukowane z wysokiej jakości grubego szkła zapewniają użytkowanie na wiele lat. Słoiki wyróżnia dodatkowa warstwa silikonu, którym wypełnione zostały wewnętrzne części nakrętki. Dzięki temu nie przepuszczają powietrza, a zaprawy pozostaną nienaruszone. Można dokonać pasteryzacji bez konieczności gotowania słoików. Wystarczy wypełnić je ciepłą cieczą, a umieszczony w nakrętce silikon zabezpieczony przygotowany przysmak przed dostępem powietrza.
Pojemności słoików: od 0,15 L do 1.5 L
W ofercie znajdują się również butelki na smoothie i słoiki w formie kubka z uchwytem.
Ceny: od 5,99 zł
Produkty dostępne m.in. w sklepach Nela.