×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Smak orientalnej podróży w Twoim domu. Palnik WOK w nowych płytach gazowych

Smak orientalnej podróży w Twoim domu. Palnik WOK w nowych płytach gazowych

Autor: Urszula Tatur
Dodano: 24 sie 2016 14:00

Miłośnicy kierunków azjatyckich z pewnością będą zachwyceni palnikiem typu WOK w nowych płytach gazowych Franke.


Smażony ryż z krewetkami, makaron z kurczakiem i orzeszkami nerkowca, chrupiąca kaczka z warzywami… Nic tak nie przywołuje miłych wspomnień z miejsc, które odwiedziliśmy i nie kreuje miłych wyobrażeń o tych, które planujemy odwiedzić, jak smak i zapach przyrządzanych tam dań. Miłośnicy kierunków azjatyckich z pewnością będą zachwyceni palnikiem typu WOK w nowych płytach gazowych Franke.

Dzięki specjalnej podstawce pod WOK, patelnia jest równomiernie ogrzewana od spodu i po bokach. Dla uzyskania idealnego efektu możemy skorzystać z bardzo szybkiej mocy grzania sięgającej 4,00 kW.
Płyty gazowe z najnowszej oferty Franke posiadają ponadto efektowne płaskie palniki, trwałe żeliwne ruszty oraz zawór bezpieczeństwa, który przerywa dopływ gazu w momencie przypadkowego zgaśnięcia płomienia. Natomiast pionowy płomień zastosowany w płytach gazowych Franke, umożliwia szybsze gotowanie i jednocześnie ogranicza zużycie gazu.

Płyty Franke idealnie komponują się z innymi urządzeniami producenta i różnymi stylami kuchennej zabudowy. Występują w wykończeniach takich jak: stal szlachetna, czarne i białe szkło, czarne lustro, a także kolor szampan, kremowy, beżowy, miedziany oraz grafitowy. Płyty dostępne są w różnych rozmiarach: od 60 cm nawet do 120 cm. Wyposażone są w jeden, dwa, cztery lub pięć palników w ułożeniu tradycyjnym, szeregowym lub narożnym.

Urządzenia Franke inspirują do eksperymentowania w kuchni i odkrywania zupełnie nowych smaków. Dzięki nowoczesnym rozwiązaniom zastosowanym w płytach gazowych Franke bez trudu przyrządzimy aromatyczne, oryginalne dania z najodleglejszych miejsc na ziemi.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także