Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki

  • Autor: Urszula Tatur
  • 25 lis 2016 15:28
Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki
Fot. Zelmer
Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki
Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki
Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki
Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki
Przepisy na pyszne dania z mikrofalówki

Pyszny omlet, gruszki w białym winie czy łosoś na parze. Oto danie, które możecie przygotować w mikrofali.

REKLAMA

Omlet z fetą, zielonym groszkiem i szynką

Składniki:
2 jajka
1 łyżka mleka (ok. 15 g)
1 łyżka pokruszonej fety (ok. 20 g)
2 łyżki groszku (mrożonego lub świeżego) (ok. 20g)
1 plaster szynki, pokrojony w paski (ok. 15 g)
1/2 łyżeczki masła
pieprz, sól do smaku

Przygotowanie:
Głęboki talerz wysmarować masłem, wbić jajka, wlać mleko i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Dodać pozostałe składniki, zamieszać widelcem. Ustawić program A-1 ŚNIADANIE, 200 g (modele ZMW3104W, ZMW3105B).

 

Gruszki w białym winie z wanilią i czekoladową posypką

Składniki:
2 nieduże gruszki
laska wanilii
50 ml słodkiego białego wina
20g czekolady
listki świeżej melisy

Przygotowanie:
Gruszki obieramy, kroimy na pół i pozbawiamy gniazd nasiennych. Do głębokiego, dużego talerza wlewamy wino, dodajemy do niego miąższ laski wanilii, mieszamy - do tak przygotowanego sosu wkładamy połówki gruszek. Podgrzewamy w kuchence mikrofalowej przy użyciu programu A-1 DESER, 400g (modele ZMW2131B, ZMW2134B). Tak przygotowane gruszki oprószamy startą na tarce czekoladą i przyozdabiamy listkiem świeżej melisy. Podajemy z kleksem gęstego jogurtu lub bitej śmietany.

 

Łosoś na parze z pomidorową salsą

Składniki:
100 g filetu z łososia bez skóry
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny

Salsa:
1 łyżka szczypiorku, posiekanego (ok. 5g)
1 łyżka koperku, posiekanego (ok. 5g)
1 łyżka pomidora, pokrojonego w drobną kostkę
sól, pieprz

Przygotowanie:
Do podstawy pojemnika do gotowania na parze wlać oliwę i sok z cytryny. Na sitku ułożyć łososia. Zakryć pokrywą. Ustawić program A-6 RYBA, 250 g. Sprawdzić stopień ugotowania ryby, w razie konieczności filet odwrócić i gotować kolejne 30 sekund (przycisk START/ +30sec/CONFIRM, bez programu). Składniki salsy wymieszać w miseczce. Łososia wyjąć delikatnie na talerz, przykryć salsą i polać częścią sosu z gotowania ryby. Podawać z ryżem.

 

Brokuły z parmezanem i cytryną

Składniki:
200 g brokuła, podzielonego na różyczki
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka strategu parmezanu
sól, pieprz

Przygotowanie:
Do podstawy pojemnika do gotowania na parze wlać oliwę i sok z cytryny, dodać sól, pieprz i skórkę z cytryny, zamieszać. Na sitku ułożyć różyczki brokuła. Zakryć pokrywą. Ustawić program A-5 TWARDE WARZYWA, 200 g. Sprawdzić stopień ugotowania brokuła, w razie konieczności gotować kolejne 30 sekund (przycisk START/ +30sec/CONFIRM, bez programu). Ugotowanego brokuła wyłożyć na talerz, polać częścią sosu z gotowania i posypać parmezanem. Podawać jako dodatek do dań.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA