×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Michel Moran ambasadorem marki Zwieger

Michel Moran ambasadorem marki Zwieger

Autor: ut
Dodano: 23 kwi 2019 10:19

Innowacyjne garnki Obsidian to nowy produkt w ofercie firmy Zwieger. Ich wejściu na rynek towarzyszy też drugie istotne wydarzenie: rozszerzenie współpracy z Michelem Moranem. Od marca popularny i lubiany szef kuchni promuje wszystkie produkty marki.

Wiosna przyniosła wiele zmian w firmie Zwieger. W ostatnim czasie w jej portfolio pojawiło się kilka nowości: deski jesionowe oraz wielofunkcyjne garnki Obsidian. Ponadto od marca Michel Moran rozszerzył współpracę z marką. Znany i lubiany szef kuchni, który wcześniej promował noże firmy, teraz został ambasadorem wszystkich produktów Zwiegera. Ich jakość sprawdził na planie programu „Doradca smaku”, którego był prowadzącym.
– Od lat promuję dobrą kuchnię, dlatego cieszy mnie rosnąca liczba Polaków, którzy lubią eksperymentować w kuchni – mówi Michel Moran. – Równocześnie wiem, jakie znaczenie ma jakość sprzętu nie tylko dla sprawnego i wygodnego gotowania, ale też dla walorów samego dania. Solidny, ostry nóż czy odpowiednia patelnia to podstawa dla każdego kucharza, nawet amatora. Taka „techniczna” wiedza powinna być popularyzowana – dodaje.
Firma Zwieger promuje świadome podejście do wyboru narzędzi, ale także wychodzi naprzeciw potrzebom klientów, tworząc produkty, które będą im gotowanie ułatwiać. Najnowszym tego przykładem jest promowana przez Michela Morana seria innowacyjnych garnków Obsidian. Marce zależało na stworzeniu bardziej praktycznej alternatywy dla ciężkich naczyń żeliwnych. Dzięki wykorzystaniu odlewanego aluminium oraz nieprzywierającej powłoki Greblon C3+ niemieckiej firmy Weilburger sprzęt może posłużyć zarówno do smażenia, jak i do pieczenia. Natomiast dzięki zastosowaniu pełnego dysku do indukcji garnki nie tylko nadają się do użycia na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na płytach indukcyjnych, ale doskonale wykorzystują energię cieplną, co przyspiesza gotowanie o nawet 20%.
– Gotowanie to codzienność wielu ludzi, a niemal 40% kobiet szacuje, że będąc w domu, to w kuchni spędza najwięcej czasu – opowiada Grzegorz Kozieł, ekspert firmy Zwieger. – My chcemy to zmienić. Dlatego garnki Obsidian szybko akumulują i od razu oddają potrawie całe ciepło, a to skraca czas gotowania nawet o 20% oraz realnie obniża rachunki. Co więcej, w tym samym garnku możemy najpierw podsmażyć składniki, a na koniec zapiec danie w piekarniku – w ten sposób zamiast trzech naczyń używamy jednego, a to oznacza mniej sprzątania i więcej miejsca – tłumaczy.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także